Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se cer execuţii în PSD. Nume grele suspectate că pregătesc o altă platformă. Cine preia PSD Bucureşti (surse)

grup psd

Social-democraţii se vor reuni într-o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD luni, 19 noiembrie, de la ora 11.00. În şedinţa pregătitoare de duminică seara, de la Parlament, s-au vehiculat numeroase variante de sanţionare a rebelilor din partid.

Astfel, potrivit surselor participante la şedinţă, se intenţionează excluderea pe rând din PSD a puciştilor anti-Dragnea. După Ţuţuianu şi Neacşu, luni ar urma să se propună excluderea Gabrielei Firea. Nu este însă exclus ca în ultimul moment să se meargă pe ideea retragerii sprijinului politic, ceea ce ar însemna că Firea pierde funcţiile de preşedinte PSD Ilfov şi Bucureşti, dar şi funcţia de vicepreşedinte naţional, fiind eliminată astfel din CEx.

CITEȘTE ȘI: Cum a slăbit Andreea Esca 9 kilograme? Ce alimente a evitat

Vizaţi de demiterea din funcţiile de conducere sunt şi Ion Mocioalcă, preşedintele Caraş Severin, Ciprian Pandea, preşedintele PSD Călăraşi, Aladin Georgescu, preşedintele PSD Mehedinţi, şi Rodica Nassar, preşedinte PSD Sector 2. Ultimii doi ar urma să fie demişi la o şedinţă ulterioară.

În acelaşi timp, liderii PSD din jurul lui Dragnea aştepată să vadă cum vor acţiona liderii de la Olt (Paul Stănescu), Buzău (Marcel Ciolacu) şi Brăila (Mihai Tudose). Aceştia sunt suspectaţi că vor să plece şi să formeze o altă platformă. Astfel, cei trei şi alţi lideri sunt bănuiţi că vor continua să facă scandal, pe modelul Gabrielei Firea, pentru a forţa o exludere. Sau, dacă această variantă nu ar funcţiona, ar urma să-şi dea demisia din grupul parlamentar, aşa cum au făcut zilele trecute cei trei parlamentari de Ilfov.

La conducerea filialei PSD Bucureşti ar urma să fie instalat interimar Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6. O altă variantă ar fi Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor, însă Liviu Dragnea şi-ar fi exprimar preferinţa pentru Mutu. Susţinerea unor lideri PSD pentru Teodorovici vine în contextul în care ministrul de Finanţe vizează o funcţie importantă în următorii doi ani. Astfel, acesta şi-ar doi să fie candidatul PSD la Primăria Capitalei sau propunerea României pentru funcţia de comisar european. O altă variantă pe care ministrul le-a menţionat-o apropiaţilor a fost aceea a unei candidaturi la preşedinţia României din partea PSD.

Tot mâine ar urma să fie oficializată prin vot atribuirea funcției de secretar general al partidului pentru Codrin Ștefănescu.

CITEȘTE ȘI: Cum scapi de kilogramele în plus cu banalul LEUȘTEAN .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.