Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se cere anularea sentinţei din dosarul ICA: Din pușcărie, un fost ministru îl acuză pe Dacian Cioloş

www.nasul.tv
Dan Voiculescu arestat

Dosarul în care a fost condamnat la 10 ani de puşcărie Dan Voiculescu are şi acum ecouri. La ani de zile de la pronunţarea sentinţei şi a punerii ei în executare, un fost ministru cere anularea ei şi îi aduce acuzaţii grave fostului premier, Dacian Cioloş.

Citește și: UMILINȚĂ e numele tău: Ce a făcut Simona Halep la Roland Garros, cu Carla Suarez Navarro

Curtea de Apel București judecă, marți, solicitarea de revizuire a deciziei din dosarul ICA. Se va decide admisibilitatea în principiu a solicitării pe care un fost ministru, Sorin Pantiș, a depus-o la instanță. Cererea de revizuire se referă tocmai la excluderea Cameliei Bogdan din magistratură, pe motiv că s-ar fi aflat în incompatibilitate. Baza cererii lui Sorin Pantiș este aceea a „suspiciunii rezonabile că doamna judecător Camelia Bogdan a avut avantaje personale în timpul judecării procesului ICA și a încasat bani de la așa-zisa parte vătămată, de la Ministerul Agriculturii”, conform Antena 3. ”Analiza motivului de admisibilitate reţinut de Curtea de Apel Bucureşti, astfel cum este acesta prevăzut de art. 426 lit. d) C.proc.pen. ("când instanţa nu a fost compusă potrivit legii ori a existat un caz de incompatibilitate"), va releva temeinicia contestaţiei noastre în anulare.

Citeşte şi: PANICĂ TOTALĂ în Qatar: SCENE IREALE după ruperea relațiilor diplomatice cu țările arabe

Această suspiciune s-a format în momentul în care, pe de o parte, cei doi judecători ai cauzei s-au antepronunţat prin extinderea nejustificată a măsurilor asiguratorii (sechestru). Suspiciunea s-a dovedit a fi întemeiată prin soluţionarea cu „respingere" a cererilor de recuzare, chiar de membrii completului recuzat; respingerea cererii de audiere a martorului propus Dacian CIOLOŞ ca nerelevantă, deşi sub semnătura acestuia, în calitate de Ministru, Ministerul Agriculturii si Dezvoltării Rurale s-a constituit nelegal parte civilă (...) invocând Legea nr. 268/2000 care nu mai era în vigoare la data privatizării ICA”, se arată în cererea de revizuire a lui Sorin Pantiș.

Citește și: BOMBĂ PRO TV anunță că Gigi Becali nu mai merge la TAS

Fostul ministru susține, totodată, că fostul ministru Dacian Cioloș, la acea vreme ministrul Agriculturii, a comis un abuz în serviciu prin respingerea cererii de încuviințare a probei cu expertiza de specialitate, în combaterea raportului suplimentar întocmit de specialistul DNA. ”Consider că dl. Dacian CIOLOŞ a comis un grav abuz în serviciu, prin respingerea cererii de încuviinţare a probei cu expertiza de specialitate, în combaterea Raportului Suplimentar întocmit de specialistul DNA Aurelia NICOLAE, deşi noul Cod de procedură penală, prevede expres la art. 172 alin. (12): „După finalizarea raportului de constatare, când organul judiciar apreciază că este necesară opinia unui expert sau când concluziile raportului de constatare sunt contestate, se dispune efectuarea unei expertize”, se mai arată în cererea lui Sorin Pantiș.

Citește și: VIDEO ȘOCANT Un român l-a RUPT ÎN BĂTAIE pe un terorist din atentatul din Londra: I-am dat un basket de l-am zăpăcit! Florin, făcăleţul ăla tare de sub masă du-te și adu-l încoa’!

Fostul ministru al Comunicaţiilor, Sorin Pantiş, a fost condamnat la şapte ani de închisoare cu executare, în dosarul ICA, în august 2014. Pantiş a fost acuzat că, în calitate de director executiv al Grivco, ar fi întocmit şi folosit un document fals pentru "a susţine nereal" majorarea capitalului social al Institutului de Cercetări Alimentare.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.