Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se cere demisia conducerii CNADNR

cnadnr

Reprezentanţi ai Federaţiei Patronilor Bihor şi ai Uniunii Naţionale a Patronatului Român (UNPR) au cerut marţi, după o vizită pe şantierul tronsonului bihorean al Autostrăzii Transilvania, demisia conducerii CNADNR pentru 'modul total greşit de a gestiona problemele fundamentale ale infrastructurii rutiere'.

Citește și: Vestea anului pentru România vine de la FMI: Reacția FABULOASĂ a lui Victor Ponta

'Vom înainta, atât Ministrului Transporturilor cât şi prim-ministrului Victor Ponta, adrese oficiale prin care vom cere demiterea celor din conducerea CNADNR. De asemenea, propunem în mod public, pentru că nu dorim să fim simpli spectatori ai ineficienţei, constituirea unei Comisii mixte formată din membri ai Ministerului Transporturilor şi reprezentanţi ai mediului de afaceri, care să monitorizeze activitatea legată de realizarea infrastructurii rutiere. Mediul de afaceri doreşte să se implice pentru a-şi aduce aportul la demararea şi realizarea lucrărilor importante în ce priveşte infrastructura rutieră', se arată în comunicatul remis de organizaţia patronală UNPR.

Citește și: EXCLUSIV Documentul care îl condamnă pe Victor Ponta

Potrivit sursei citate, 'nici un fir de iarbă nu a fost mişcat, nici un metru cub de beton nu a fost turnat, nici un cui nu a fost bătut', cu toate că, anul trecut în luna mai, prezenţi fiind la Oradea, ca invitaţi de onoare la Conferinţa Naţională a Constructorilor, atât directorul general al CNADNR, Narcis Neaga cât şi fostul ministru al Transporturilor, Dan Şova, au făcut promisiuni solemne participanţilor cu privire la reînceperea obligatorie a lucrărilor pe acest tronson de autostradă.

Citește și: Se deschide un nou dosar pe numele lui Victor Ponta

Mai mulţi reprezentanţi ai mediului de afaceri din Bihor, primari şi civili au constatat marţi starea de fapt şi pierderile imense pentru economia locală şi naţională generate de lipsa unei infrastructuri rutiere la nivel european.

Citește și: Traian Băsescu știe ce o să i se întâmple mâine, la Judecătorie / VIDEO

'Cel puţin 30% sunt pierderile unei companii de transport, neutilizând autostrada şi reparându-ne maşinile pe actualele drumuri naţionale', a argumentat Gheorghe Silaghi, patronul uneia dintre companiile de transport din judeţul Bihor.Vasile Fonoage, vicepreşedintele Federaţiei Patronilor Bihor şi iniţiatorul acţiunii de marţi, a afirmat că 'mari investitori străini au hotărât să nu vină în România din cauza infrastructurii rutiere deficitare'. Totodată, şi primarul oraşului Ştei, Gheorghe Balaj, a afirmat că traficul este anevoios pe 'drumul catastrofal ce leagă Oradea de Beiuş, Ştei şi Deva' (DN 76).

Citește și: Transfer de senzație la PMP: Un jurnalist e noul purtător de cuvânt al partidului

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.