Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se cere DEMISIA șefului COSR: A dus sportul românesc la FALIMENT

petrache

Ratarea de către echipele de gimnastică ale României a participării de la jocurile olimpice de la RIO 2016 a declanșat scandalul. În acest moment se cere demisia președintelui COSR, Alin Petrache, despre care se spune că a ajuns la șefia acestui for sportiv prin aranjamente politice și nu pe performanțele sale sportive sau manageriale:

Vezi și: Lovitură neașteptată pentru Isărescu. DEMITEREA este AUTOMATĂ

Atacul vine de la deputatul PNL Răzvan Mironescu, candidat la Primăria Sectorului 6. Acesta îi solicită demisia lui Alin Petrache, președintele Comitetului Olimpic Sportiv Român (COSR) pe motiv că astăzi sportul românesc este la pământ din cauza că de-a lungul timpului acest domeniu a fost politizat din ce în ce mai mult și că Petrache este dovada vie a implicării politicului în Sport.

“Am fost și eu sportiv de performanță. Am jucat baschet timp de 18 ani și mă doare să văd că astăzi înregistrăm eșec după eșec în toate sporturile care altădată ne aduceau zeci de medalii. Am ajuns să trăim doar din amintiri. Gimnastica era până nu demult sportul rege în România, iar acum ne aflăm în situația dramatică de a nu fi calificați cu echipa la Rio. Cum am ajuns aici? Lucrurile sunt simple.

De-a lungul timpului, oamenii politici s-au amestecat în domenii în care nu au niciun fel de competență. Și-au impus în forurile conducătoare prietenii, nașii, frații, fiii. Așa nu se mai poate. Acum doi ani, Alin Petrache câștiga fără drept de apel președinția COSR în fața legendelor Octavian Bellu și Elisabeta Lipă. Ce îl recomanda? Faptul că era fiul lui Adrian Petrache, membru al celebrei triplete de afaceriști Petrache-Bitner-Cocoș, care l-a avut îndrumător la doctorat pe nimeni altul decât Gabriel Oprea.

Îi solicit lui Alin Petrache să-și dea demisia urgent pentru că el nu este altceva decât reprezentantul unui sistem care a dus sportul românesc la faliment. Se impune depolitizarea sportului și restartarea acestui sector cu oameni competenți și dedicați acestui fenomeni, nu bugetelor acordate”, a declarat Răzvan Mironescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.