Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se cere DEMISIA lui Liviu Dragnea cu câteva zile înainte de Congres. Care este motivul

Inquam Photos / Octav Ganea
Liviu Dragnea PSD

Europarlamentarul Siegfried Mureșan comentează într-o postare pe Facebook criza imunoglobulinei, care a lovit România. Acesta susține că vinovatul principal pentru „degringolada” autorităților este Liviu Dragnea, care trebuie să-și dea demisia din toate funcțiile publice.

Noua conducere SRI dă lovitura de grație: Închide Colegiul Național de Informații şi îi retrage diploma lui Eugen Teodorovici

„Guvernul PSD - ALDE a mai produs o criză, din păcate, de această dată sunt în joc viețile a sute de oameni. Autoritățile au descoperit, peste noapte, că în România nu mai există nici măcar o doză de imunoglobulină, în condițiile în care sunt sute de pacienți care au nevoie de acest tratament. România a trebuit să declanșeze Mecanismul de Protecție Civilă European privind imunoglobulina și să ceară ajutorul de urgență al partenerilor europeni și internaționali din NATO și din Uniunea Europeană. Aceste doze nu s-au consumat, însă, peste noapte, sunt oameni responsabili în Ministerul Sănătății și în celelalte instituții ale statului care ar fi trebuit să asigure necesarul de medicamente. Mai mult, reprezentanții Patronatului Producătorilor Industriali de Medicamente spun că, anul trecut, au încercat de două ori să ia legătura cu Ministerul Sănătății pentru a avertiza asupra pericolului și pentru a găsi o soluție, dar Guvernul nu a răspuns niciodată la apelul lor. Este un fapt deosebit de grav pentru că vorbim despre viețile unor oameni care sunt puse în pericol direct de indiferența Guvernului PSD - ALDE. În mod normal, în orice democrație consolidată, ministrul Sănătății și chiar prim-ministrul și-ar prezenta pe loc demisia, iar, dacă nu ar face-o, li s-ar cere de către partidele din opoziție și de către cetățeni. Dar ce demisie poți să ceri unui ministru venit în funcție acum o lună, după ce, în ultimul an, au fost schimbate trei guverne? România este tratată de președintele PSD, Liviu Dragnea, ca pe propria moșie, avem, din nou, dovada că nu soarta românilor îl preocupă, ci îl interesează doar să aibă un Guvern, un Parlament și un partid care să slăbească legile justiției pentru a se putea fura cu legea în mână și care să ofere contracte și chiar insule pe Dunăre unor anumite firme și grupuri de interese. A schimbat trei guverne după bunul plac și va mai schimba până va găsi miniștri dispuși să-i execute ordinele fără să ezite, chiar dacă acestea pun în pericol viața românilor. Guvernul este și trebuie să fie al cetățenilor, iar principala responsabilitate a lui este să se îngrijească de viața și de soarta cetățenilor. Și în criza imunoglobulinei, Guvernul PSD - ALDE a eșuat să facă acest lucru. Iar vinovatul principal este Liviu Dragnea. Pentru aceasta, el trebuie să-și dea demisia din funcțiile publice pe care le deține, mai ales din cea de președinte al Camerei Deputaților. Iar, dacă nu vrea să atragă responsabilitatea pentru această criză și asupra propriului partid, ar trebui să-și dea demisia și din funcția de președinte al PSD. Un politician care prețuiește viețile cetățenilor pe care îi reprezintă asta ar face.”, scrie europarlamentarul, pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.