Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se cere demisia lui Toni Greblă de la șefia AEP după scurgerea datelor personale ale potențialilor șefi de secție

toni grebla dna

Alianţa Dreapta Unită îi cere demisia preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, după publicarea datelor personale ale potenţialilor şefi de secţie de votare.

Toni Greblă, unealta lui Ciolacu la şefia AEP, şi-a demonstrat încă o dată incompetenţa, declară liderii Alianţei Dreapta Unită Cătălin Drulă, Eugen Tomac şi Ludovic Orban. Cei trei preşedinţi de partide subliniază că incidentul nici măcar nu a fost o breşă de securitate şi demonstrează pură incompetenţă a unei instituţii capturate politic şi manageriată prost”, se arată într-un comunicat de presă transmis, sâmbătă, de USR.

Potrivit sursei citate, datele personale, inclusiv codul numeric personal, a peste 1.300 de persoane din corpul experţilor electorali au fost dezvăluite timp de câteva ore, după ce aceste informaţii au fost trimise de Autoritatea Electorală Permanentă pe o adresă de e-mail greşită.

Date personale a peste 1.300 de experţi electorali, făcute publice

”Toni Greblă, omul numit de PSD la şefia AEP, tratează cu superficialitate datele personale ale unor cetăţeni români, experţi electorali, care ar urma să conducă secţiile de vot din ţară.

La 72 de ore de la incident, Toni Greblă nu doar că nu înţelege gravitatea situaţiei, dar habar nu are, potrivit interviurilor acordate în presă, datele cui au fost expuse, avertizează liderii Alianţei Dreapta Unită. Într-un an cu patru rânduri de alegeri, Autoritatea Electorală Permanentă, instituţia care rolul de a supraveghea procesul electoral şi de a se asigura de integritatea acestuia, nu poate fi condusă de Toni Greblă.

Alianţa Dreapta Unită solicită demisia lui Toni Greblă de la conducerea Autorităţii Electorale Permanente”, scrie în comunicat.

Date personale a peste 1.300 de experţi electorali - CNP şi domiciliul - au putut fi accesate, pentru câteva ore. Autoritatea Electorală Permanentă a declanşat o anchetă internă.

Toni Greblă, măsuri împotriva vinovaților pentru incidentul de securitate cibernetică de la AEP: 'Trebuiau să fie foarte atenţi la ce se transmite'

Toni Greblă, măsuri împotriva vinovaților

Şeful Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă, a declarat că săptămâna viitoare va dispune măsurile corespunzătoare în cazul persoanelor care se fac vinovate de incidentul de securitate cibernetică înregistrat, joi dimineaţă, la Autoritatea Electorală Permanentă, eveniment produs, a precizat el, din cauza "neglijenţei unui funcţionar şi a lipsei de vigilenţă a altor doi-trei angajaţi".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.