Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se cere demisia Monicăi Anisie. `Decalogul dezastrelor din Educație`

FACIAS
FACIAS

Situația actuală a învățământului românesc impune demisia imediată a Monicăi Anisie, ministrul Educației, transmite Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotrivă Abuzurilor Statului (FACIAS), într-un comunicat de presă.

FACIAS anunță că va prezenta în fiecare zi câte un motiv important pentru care Monica Anisie ar trebui să demisioneze, primul dintre acestea fiind legat de transportul elevilor.

„Începutul de an școlar ne-a arătat dimensiunea dezastrului și faptul că actualul ministru este cu totul depășit de situație. Nerespectarea dreptului la educație, un drept consființit de Constituție, reprezintă un abuz inacceptabil și FACIAS solicită demisia imediată a ministrului Monica Anisie (...) Acum, situația elevilor care fac naveta către unitățile de învățământ este în continuare incertă, normele adoptate de Guvern la propunerea Ministerului Educației fiind neclare și incomplete.

Procedura de decontare a costului transportului elevilor, reglementată prin HG 435/2020, nu se corelează cu prevederile Legii nr. 1/2011 și nu clarifică anumite aspecte privind aceste decontări. Mai exact, nu se precizează dacă prevederile se adresează tuturor elevilor sau doar celor care fac școala într-o altă localitate decât cea de domiciliu și nici cum va fi plătită această gratuitate.

Ministerul Educației se degrevează de responsabilitatea asigurării transportului gratuit al elevilor, fiind menționată doar obligativitatea  Consililor Județene de a efectua decontările către operatorii de transport”, arată FACIAS.

În același timp, FACIAS subliniază faptul că, potrivit prevederilor propuse de Ministerul Educației, este foarte dificil de asigurat transportul gratuit al elevilor care fac naveta către unitățile de învățământ, orice perturbare în funcționarea acestui sistem echivalând cu încălcarea dreptul fundamental la educație, prevăzut de Constituția României.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.