Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se cere excluderea Rusiei de la JO 2016

Jocurile Olimpice Rio

Comisia sportivilor din cadrul Agenției Mondiale Antidoping (AMA-WADA) s-a declarat șocată de concluziile raportului McLaren privind dopajul de stat din Rusia și dorește ca această țară să fie exclusă din toate competițiile internaționale, inclusiv Jocurile Olimpice de la Rio, informează AFP, potrivit Agerpres.

"Concluziile raportului McLaren sunt cu adevărat șocante, suntem în mod special bulversați să vedem nivelul fără precedent al dopajului și al subminării atinse de Rusia", a indicat comisia prezidată de canadianca Beckie Scott, campioană olimpică în 2002 la schi fond.

"Rusia trebuie să fie exclusă de la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Rio, precum și de la alte evenimente internaționale", adaugă comisia într-un comunicat, care afirmă totodată că "federațiile internaționale trebuie să impună sancțiuni pentru a garanta curățenia sportului lor".

"Toți sportivii au dreptul de a evolua într-un sport curat, fiind curați. A sosit timpul pentru organizațiile sportive să ia poziție împotriva dopajului și să afirme într-un mod cât mai puternic angajamentul lor a-i proteja pe sportivii curați și politica de toleranță zero. Acest lucru poate fi atins doar prin sancționarea colectivă (a sportivilor, oficialilor și organizațiilor), așa cum s-a recomandat de către AMA", continuă comunicatul.

În raportul său de anchetă comandat de Agenția Mondială Antidoping, juristul canadian Richard McLaren a evidențiat faptul că laboratoarele antidoping de la Moscova și Soci i-au protejat pe sportivii ruși dopați, în cadrul unui "sistem de dopaj de stat securizat", în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci, din anul 2014.

Raportul a indicat, totodată, că eșantioanele recoltate cu ocazia controalelor antidoping realizate în timpul Campionatelor Mondiale de atletism din anul 2013, desfășurate la Moscova, au fost schimbate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.