Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se cere INSTRUCŢIE la Sasca (Suceava) - DGASPC vrea instruirea cadrelor care vor îngriji cei 242 de beneficiari cu COVID

www.brasovultau.ro
centru carantina

DGASPC Suceava a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ) sprijin cu personal medical pentru instruirea asistentelor şi infirmierelor care vor lucra cu beneficiarii infectaţi cu noul coronavirus de la centrul din Sasca Mică, privind modul de folosire a echipamentului de protecţie, intervenţia, tratarea şi monitorizarea evoluţiei bolii acestora, a informat, miercuri, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Nicoleta Daneliuc, potrivit Agerpres.

Sursa citată a precizat că, după primirea de la DSPJ Suceava a rezultatelor testării beneficiarilor şi personalului care efectua ture în izolare în cadrul centrului de îngrijire de la Sasca Mică din 11 aprilie, s-a procedat la izolarea din 21 aprilie a celor 242 de beneficiari testaţi pozitiv, într-o clădire separată de cea în care sunt cazaţi ceilalţi 127 de beneficiari testaţi negativ. De asemenea, angajaţii testaţi pozitiv care urmează a fi internaţi în spital, sunt înlocuiţi, începând din 22 aprilie, de angajaţii care se află în izolare preventivă la domiciliu.

Totodată, s-a adus la cunoştinţa DSPJ Suceava faptul că la centrul din Sasca Mică nu sunt instalaţii de oxigen şi niciun fel de aparatură medicală necesară unei situaţii ca aceea cu care se confruntă în prezent.

Citește și: În premieră, Nelu Tătaru anunță CÂND începe școala: Cum trebuie să fie echipați profesorii și elevii

Reprezentantul DGASPC a menţionat că angajaţii care au fost testaţi pozitiv au fost internaţi în cursul zilei de miercuri, opt persoane fiind în Spitalul Orăşenesc Rădăuţi, iar restul în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava.

Potrivit sursei citate, în cursul zilei de marţi s-a efectuat dezinfecţia clădirilor şi a spaţiilor din incinta centrului, înainte de trierea beneficiarilor în funcţie de reszultatul testării.

De asemenea, pentru a se crea condiţii de odihnă angajaţilor care sunt în izolare la centru şi asigură schimbul de tură, se vor monta în curtea centrului, containere de locuit, primite de la ISU Suceava, echipate corespunzător.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.