Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se complică relațiile între SUA și China: revine pe tapet o veche problemă

Asia Pacific Foundation of Canada
china sua

Statele Unite au interzis vineri importurile de la producătorul de imprimante Ninestar şi de la o companie chimică, din cauza presupuselor încălcări ale drepturilor omului în China, potrivit unui anunţ al Federal Register, transmite Reuters, informează News.ro.

Ninestar, al cărui site web afirmă că este al patrulea producător de imprimante laser din lume, şi Xingjang Zhongtai Chemical sunt excluse din lanţul de aprovizionare al SUA pentru că participă la practicile de afaceri care vizează uigurii din China şi alte grupuri persecutate, a anunţat Departamentul pentru Securitate Internă (DHS) al SUA.

Companiile nu au putut fi contactate imediat pentru comentarii.

Experţii ONU şi grupurile pentru drepturi estimează că peste un milion de oameni, în principal uiguri şi minorităţi musulmane, au fost reţinuţi în lagărele din regiunea Xinjiang din vestul Chinei, în ultimii ani, mulţi spunând că au fost supuşi pregătirii ideologice şi abuzurilor.

China a negat toate acuzaţiile de abuz

DHS a spus că măsurile au fost luate ca parte a Legii privind protejarea uigurilor de munca forţată din SUA (UFLPA), care a fost promulgată în decembrie 2021.

Legea interzice importurile în SUA care sunt fie produse în Xinjiang, fie de către companii identificate pe o listă de entităţi a UFLPA, cu excepţia cazului în care importatorul poate dovedi că mărfurile nu au fost produse cu muncă forţată.

Douăzeci şi două de companii sunt acum pe listă, iar DHS a declarat că a examinat bunuri în valoare de peste 1,3 miliarde de dolari, probabil fabricate cu muncă forţată, la aproape un an după implementarea UFLPA.

Ninestar şi cele opt filiale ale sale din Zhuhai, împreună cu Xinjiang Zhongtai Chemical, au fost adăugate pe listă pentru colaborarea cu guvernul din Xinjiang pentru a recruta, transporta, transfera, adăposti sau primi muncă forţată a uigurilor, kazahilor, kârgâzilor sau altor membri ale unor grupuri persecutate din Xinjiang.

Grupul operativ pentru aplicarea muncii forţate va continua să tragă la răspundere companiile pentru perpetuarea încălcărilor drepturilor omului în Xinjiang”, a declarat subsecretarul pentru politică al DHS, Robert Silvers, care conduce grupul de lucru, într-un comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.