Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se complică situația: China intră în joc, dar nu este de partea Israelului

xi jinping

Preşedintele chinez Xi Jinping a declarat joi, în timpul unei întâlniri la Beijing cu premierul egiptean Mustafa Madbouly, că RP China doreşte să "aducă" mai multă "stabilitate" în Orientul Mijlociu, potrivit presei de stat, citată de AFP, informează Agerpres.

Remarcile preşedintelui chinez vin în contextul războiului Israel-Hamas. Egiptul se învecinează cu Fâşia Gaza, care este controlată de mişcarea islamistă palestiniană.

"China este dispusă să consolideze cooperarea cu Egiptul în diverse domenii (...) şi să colaboreze cu Egiptul pentru a aduce mai multă certitudine şi stabilitate în regiune şi în lume", i-a spus Xi invitatului său, potrivit postului de televiziune de stat CCTV.

"China şi Egiptul sunt prieteni buni care împărtăşesc aceleaşi obiective şi au încredere unul în celălalt şi sunt, de asemenea, parteneri buni care lucrează împreună pentru dezvoltare şi prosperitate comună", a declarat Xi.

"Situaţia internaţională şi regională trece prin schimbări profunde şi complexe", a adăugat el.

China a ales Egiptul. SUA joacă alături de Israel


China este, de asemenea, dispusă să colaboreze cu Egiptul pentru a "proteja împreună echitatea şi justiţia internaţională, precum şi interesele comune ale ţărilor în curs de dezvoltare", a spus liderul de la Beijing.

Ajutorul umanitar aşteptat de palestinienii din Fâşia Gaza va putea începe să tranziteze punctul de trecere Rafah din Egipt, au anunţat preşedinţii american şi egiptean.

Zeci de camioane pline cu ajutoare internaţionale aşteaptă în Egipt de zile întregi să intre în Gaza.

Relaţiile dintre China şi Egipt s-au consolidat în ultimele luni. Ţara din nord-estul Africii urmează să devină membru oficial al grupului BRICS al economiilor emergente începând cu anul viitor.

"China felicită Egiptul pentru aderarea la mecanismul de cooperare BRICS şi este încrezătoare că acest lucru va da un nou impuls cooperării BRICS", i-a spus Xi lui Mustafa Madbouly, potrivit CCTV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.