Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se complică situația lui Joe Biden: FBI a efectuat noi percheziții, în scandalul documentelor secrete

FBI

FBI a efectuat două percheziţii în ultimele săptămâni la Universitatea din Delaware în cadrul anchetei privind gestionarea de către preşedintele Joe Biden a unor documente clasificate, relatează CNN, citând o sursă apropiată anchetei.

Percheziţiile au avut loc cu acordul şi cooperarea echipei juridice a lui Joe Biden, informează news.ro.

CNN susţine că anchetatorii au recuperat de la Universitate documente ce nu par a fi clasificate, dar acestea sunt analizate în prezent de FBI. Anchetatorii au recuperat materialele din două locaţii ale universităţii, în două zile diferite.

Anchetatorii au examinat două seturi distincte de documente în timpul percheziţiilor: o arhivă de materiale din perioada în care Biden a lucrat în Senatul SUA şi documente pe care Biden le-a trimis la universitate în ultimii ani.

Joe Biden a donat Universităţii din Delaware documente din perioada în care a fost senator de Delaware, între 1973 şi 2009, potrivit site-ului instituţiei. Însă cele peste 1.850 de cutii cu dosare nu au fost deschise publicului de când colecţia a ajuns la universitate, în 2012, se arată pe site-ul instituţiei.

Reacția Casei Albe

Casa Albă şi avocatul preşedintelui au refuzat să comenteze pe marginea acestor noi informaţii apărute. Nici Universitatea Delaware şi Departamentul Justiţiei nu au răspuns la o solicitare de a oferi o reacţie.

La începutul acestei luni, avocatul lui Joe Biden a declarat că Departamentul de Justiţie al SUA nu a găsit documente cu marcaj "clasificat" în timpul unei percheziţii care a durat trei ore şi jumătate, făcută la casa de pe plajă a preşedintelui din Rehoboth, Delaware, dar a luat unele materiale pentru o analiză suplimentară.

Documente clasificate fuseseră găsite anterior în locuinţa sa din Wilmington, Delaware, şi la un birou din Washington pe care Joe Biden l-a folosit de când era vicepreşedintele lui Barack Obama şi până la alegerea sa ca preşedinte. Acest incident i-a creat probleme lui Biden în plan politic, în condiţiile în care este aşteptat să-şi anunţe campania pentru realegerea sa ca preşedinte în 2024.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.