Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se complică situația: Nehammer are sprijinul populației pentru a bloca România (Expert)

gandul.ro
schengen

Refuzul hotărât al Guvernului de la Viena de a susține aderarea României la spațiul Schengen se bazează pe un aspect foarte simplu și anume, majoritatea cetățenilor austrieci se opun aderării țării noastre la spațiul de liberă circulație Schengen.

Această afirmație provine de la sociologul Christoph Haselmayer, care este directorul unui institut de cercetare a opiniei publice din Austria.

Într-un interviu acordat Antena 3 CNN, Haselmayer a prevăzut refuzul exprimat ulterior de către ministrul austriac Gerhard Karner, la scurt timp după apelul făcut de președinta Comisiei Europene pentru deblocarea accesului României și Bulgariei în spațiul Schengen.

"După părerea mea, guvernul federal austriac va respinge cererea președintelui Comisiei, Ursula von der Leyen, deoarece Austria se află în prima linie a imigrației ilegale în spațiul Uniunii Europene. Acesta va fi răspunsul țării mele.

Nu este vorba de corectitudine. Este vorba despre imigrația în interiorul Uniunii Europene. Și, în opinia mea, nu este corect, nu este corect nici pentru Grecia, nici pentru Austria, Italia și alte țări. Așadar, Austria și, poate, Olanda vor vorbi despre acest subiect în cadrul Consiliului European. Și apoi vom vedea ce se va întâmpla.

Și principalul lucru este că majoritatea austriecilor sunt, în prezent, clar opuși față de aderarea României și Bulgariei la Schengen. De aceea, în opinia mea, poziția austriacă a guvernului federal nu se va schimba atât de repede. Iar în septembrie 2024, deci peste un an, vom avea alegeri federale aici, în Austria. Și acesta este, de asemenea, un punct de vedere pe care guvernul austriac îl ia în considerare.”, a spus Christoph Haselmayer conform sursei mai sus menționată.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.