Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se construiește fabrica viitorului în România: țara noastră devine cu jucător-cheie la nivel mondial

fabrica cluj

România a devenit o țară în de care marii investitori sunt atrași să construiască. Belgienii de la Sonaca anunță faptul că au început construcția unei fabrici în comuna Moldovenești, din județul Cluj, care va face din România un hub internațional pentru tehnologie avansată. Fabrica Sonaca va construi piese de ultimă generație pentru avioane, iar în noua fabrică vor fi angajați 160 de specialiști din România. Fabrica Sonaca este așteptată să înceapă producția în vara anului 2025.

“România devine epicentrul inovației în industria aerospațială mondială! Sonaca ridică o nouă fabrică în județul Cluj, transformând comuna Moldovenești în hub-ul mondial al tehnologiei avansate.

Cu o investiție masivă de 38 de milioane de euro, Sonaca își consolidează prezența în România, profitând de sprijinul statului în valoare de 2,7 milioane de euro. Această nouă unitate de producție va crea 160 de locuri de muncă și va aduce o infuzie de inovație și excelență în industria locală.

Fabrica va fi motorul de creștere pentru Sonaca, susținând contractele cu gigantul aerospațial Airbus, inclusiv pentru cele mai noi modele A321. Această mișcare marchează un moment istoric pentru România, consolidându-și poziția ca un jucător de frunte în industria aerospațială globală.

Investiția se ridică la 38 milioane de euro. Clădirea va fi terminată până la sfârșitul anului 2024, apoi, instalarea echipamentelor va avea loc în primul semestru al anului 2025, iar producția va fi demarată până în vara anului 2025. În total vor fi create 160 de locuri de muncă”, au transmis reprezentanţii grupului belgian.

Se construiesc piesele viitorului

Belgienii de la Sonaca susțin că fabrica din România va fi un punct central pentru producția de flapsuri interioare pentru Airbus A321 XLR (Extra Long Range), un pas semnificativ către viitorul aviației.

Fabrica va fi nu doar un centru de excelență, ci și un punct central pentru producția de flapsuri interioare pentru Airbus A321 XLR (Extra Long Range), un pas semnificativ către viitorul aviației. În plus, aici se va produce o parte semnificativă din piesele slaturilor pentru avioanele A320.

Această evoluție nu este doar un vis împlinit pentru Sonaca, ci și un pas hotărâtor pentru industria aerospațială românească și globală. Anunțul a fost făcut cu mai bine de o lună în urmă, iar acum suntem pe cale să vedem visul devenind realitate.

Vom fi unul dintre puținii producători industriali din Europa care va obține certificarea pentru a face tratamente speciale de suprafață componentelor din aluminiu pentru flapsurile și slaturile din structura aripilor de avion. Ne propunem să aducem noi programe în viitor, dar acest lucru este încă în discuții de evaluare cu clienții”, mai arată belgienii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.