Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se construiește un nou terminal petrolier la Constanța: va deservi toată Europa Centrală și de Sud-Est

Radu Pop
Focus Energetic
tanc petrolier gaze LNG

Compania privată JT Oil Terminal Constanța, controlată de omul de afaceri constănțean Jean-Paul Tucan, a scos la licitație în SICAP un contract de 96 milioane lei – fonduri proprii și bani atrași de la UE – pentru construcția unui nou terminal petrolier la Constanța, informează Economedia.ro.

Noul terminal petrolier va avea o capacitate de operare de 1 milion de tone anual și va trebui să fie gata în maximum doi ani de la semnarea contractului cu antreprenorul general, adică la jumătatea anului 2025.

Terminalul se va concentra pe descărcarea de motorine și biomotorine (diesel și biodiesel), precum și la amestecul la fața locului a celor două tipuri de carburanți, dar nu numai.

E vizată Europa Centrală și de Sud-Est

Și alte tipuri de produse vor putea fi aduse aici pentru încărcare/descărcare. Beneficiarul precizează că acest terminal va deservi toată Europa Centrală și de Sud-Est, nu numai România.

Capacitatea de depozitare la țărm o să fie de 31.500 tone, cu un cheu/dană verticală de acostare cu o lungime de 100 de metri și o suprafață totală de 12.500 de metri pătrați. Proiectul presupune și toate racordurile cu rețelele naționale de transport terestru, electricitate și gaze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.