Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se conturează profilul viitorului șef al DNA : Cine corespunde cerințelor 'exigente' ale lui Tudorel Toader

sigla dna

După revocarea Laurei Codruța Kovesi, ministrul Justiției a demarat procedura de selecție a unui nou șef al DNA, însă niciunul dintre cei patru candidați nu a fost pe placul lui Tudorel Toader. Există, totuși, un procuror pe care ministrul Justiției îl apreciază. Este vorba despre Elena Iordache, magistratul care îi anchetează pe Lucian Onea și pe Mircea Negulescu.

"Un exemplu de om integru si profesionist este chiar procurorul Elena Iordache, pe care il cunosc si care este un om de mare probitate morala si de foarte buna pregatire profesionala, un om dedicat acestei profesii, incat am deplina incredere in actele domniei sale", a spus Tudorel Toader , miercuri seara, la Antena 3.

Pe de altă parte, surse din sistemul judiciar, consultate de STIRIPESURSE.RO, au descris-o pe Elena Iordache drept "o supraviețuitoare a oricărui sistem", întrucât a lucrat cu toate conducerile de până acum, benefiind de "un anumit nivel de încredere". La capitolul dosare, sursele menționate susțin că cele mai mult cauze instrumentate de Iordache au fost soluționate prin clasare.

Dosare sensibile, precum Băsescu-Cășuneanu sau cel privind înregistrările cu Traian Băsescu despre Camelia Bogdan, au fost clasate de procuror.

De luni, procurorii care doresc să ocupe funcția de procuror șef al DNA își pot depune candidatura la Ministerul Justiției.

”Un program managerial, obligatoriu trebuie să cuprindă radiografia autorităţii DNA-ului, obligatoriu trebuie să cuprindă măsurile şi graficul de realiare a respectivelor măsuri. Nu poţi face o chestiune descriptivă ce este DNA şi cât de bine a funcţionat el”, a spus Toader după ce i-a respins pe primii patru candidați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.