Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se coordonează China cu Rusia? 39 de avioane militare chineze au intrat iar în zona de apărare aeriană a Taiwanului

reuters.com
china taiwan

China a trimis duminică 39 de avioane militare în zona de apărare aeriană a Taiwanului, a anunţat ministerul taiwanez al apărării, după o serie de alte incursiuni similare, dar aceasta este cea mai amplă de la începutul anului, transmite agenţia DPA.

Avioanele chineze care au intrat duminică în Zona de Identificare a Apărării Aeriene au fost 34 de avioane de vânătoare J-10 şi J-16, un bombardier H-6 şi patru avioane de transport, respectiv două Y-9 şi două Y-8. Forţele aeriene taiwaneze au emis avertismente radio şi au activat sistemele de rachete antiaeriene, scrie agerpres.ro.

Aceasta a fost cea mai mare incursiune a avioanelor de luptă chineze în zona de apărare aeriană a Taiwanului, după cea din 4 octombrie, când au fost detectate acolo 56 de avioane chineze, alte pătrunderi mai mici de acest fel având loc frecvent în ultima vreme.

Taiwanul are propriul guvern de la victoria comuniştilor în partea continentală a Chinei, în 1949, dar Beijingul consideră acest teritoriu ca una din provinciile sale şi ameninţă că va recurge la forţă în cazul în care insula îşi proclamă oficial independenţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.