Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se dă stingerea în Spania: Guvernul impune limite de temperatură pentru aerul condiţionat și întrerupe iluminatul la monumente

bierensgroup.com
Spania steag

Guvernul Spaniei a anunţat luni seara limite de temperatură pentru aerul condiţionat şi încălzirea clădirilor, în vederea economiei de energie, transmit Reuters şi dpa, potrivit Agerpres. Deciziile vin după ce premierul spaniol Pedro Sanchez a propus populației renunţarea la cravate pentru ca factura la energie să scadă, având în vedere faptul că vor folosi la o intensitate mai mică aerul condiţionat.

Printre restricţiile anunţate de Guvernul spanion se numără:

  • Setarea termostatelor sistemelor de aer condiţionat şi încălzire la peste 27 de grade vara şi sub 19 grade iarna, în toate clădirile publice, în malluri, restaurante, cinematografe, sediile de firme, hoteluri, gări şi aeroporturi.
  • Magazinele trebuie să îşi echipeze intrările cu sisteme automate de închidere a uşilor, cel mai târziu până la 30 septembrie.
  • Iluminatul în birourile nefolosite, în vitrine şi la monumente se va întrerupe la orele 22.

Se vor efectua verificări ale eficienţei energetice a anumitor clădiri.

Măsurile sunt precizate într-un decret regal şi vor fi impuse după o perioadă de tranziţie de o săptămână de la publicarea în Monitorul Oficial, urmând să rămână în vigoare până la 1 noiembrie 2023.

Guvernul de la Madrid a cerut totodată firmelor private să recurgă mai mult la telemuncă.

Sistemele energetice europene se confruntă cu probleme din cauza valului de căldură şi al reducerii importurilor de gaze din Rusia, ca urmare a războiului din Ucraina. Luna trecută, Uniunea Europeană a propus ca fiecare din cele 27 de state membre să îşi reducă cu 15% consumul de gaze, însă Spania a obţinut o derogare şi va încerca să consume cu 7% mai puţin, deşi iniţial se opusese acordului.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.