Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se dau noi vouchere de la stat! Marius Budăi: 'Nu este o sumă neglijabilă' / Sunt vizate două categorii de români

Guvernul Romaniei
Marius Budai

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat recent vouchere în valoare de 5.000 de euro pentru românii cu dizabilități sau cei aflaţi în şomaj, în cadrul unui proiect care îi ajută să-și găsească mai ușor un loc de muncă. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă asigurarea accesului persoanelor cu dizabilități, în condiții de egalitate cu ceilalți, la mediul fizic, informaţional şi comunicaţional, în vederea creșterii șanselor la piața liberă a muncii.

Proiectul care prevede vouchere în valoare de 5.000 de euro de la stat se adresează șomerilor și persoanelor inactive cu dizabilități.

"Țin foarte mult la un proiect pe care l-am depus în 2018, și anume tehnologia asistivă pentru persoanele cu dizabilități care sunt în căutarea unui loc de muncă.

Nu este o sumă neglijabilă, este un voucher în valoare de 5.000 de euro.

O persoană cu dizabilități, dacă vrea să se angajeze, primește acest sprijin de la stat pentru o tehnologie asistivă superioară", a spus ministrul Marius Budăi, potrivit botosaninews.ro.

Astfel, voucherele de 5.000 de euro vor ajunge la românii șomeri și la persoanele inactive cu dizabilități.

De asemenea, Marius Budăi vrea să aducă modificări la manualul beneficiarului, iar acestea vor fi discutate cu Comisia Europeană. Scopul, a mai spus oficialul, este acela de a sprijini persoanele cu dizabilități care sunt deja angajate.

"Îmi doresc ca MMSS și ANOFM să devină, tot mai mult, acel liant între mediul de afaceri și cei care sunt în căutarea unui loc de muncă și au nevoie de sprijin.

În acest sens, s-a organizat, la nivel naţional, Bursa generală a locurilor de muncă.

Persoanele cu dizabilități și economia socială au avut un loc aparte în cadrul acestui eveniment.

Dacă la alte evenimente de acest gen am fost prezent în alte zone ale țării, astăzi (vineri - n.r.) am ales să particip alături de colegii mei din județul Botoșani.

Peste 10.000 de persoane au fost selectate în vederea angajării, în urma Bursei generale a locurilor de muncă, care a avut loc în întreaga țară.

La acțiune au luat parte peste 2.000 de agenți economici, care au oferit 33.399 de locuri de muncă și 25.000 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Printre județele în care au fost angajate cele mai multe persoane se numără Botoșani, Neamț, Constanța, Iași și Maramureș", a transmis ministrul Muncii, Marius Budăi, pe pagina de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.