Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se declanşează un adevărat RĂZBOI diplomatic: Acuzaţii GRAVE din Ucraina la adresa României

romania ucraina

Scandalul dintre România şi Ucraina este departe de a se încheia. După ce preşedintele Klaus Iohannis a decis să nu mai meargă la Kiev ca urmare a unor decizii dure ale ucrainenilor la adresa românilor din această ţară, seria declaraţiilor războinice a început. Autorităţile de la Kiev nu mai vor să le permită copiilor români din Ucraina să înveţe în limba maternă.

Citeşte şi: Mii de viitori șoferi sunt vizați: Ce schimbări vor avea loc la examenul auto

Acum, deputatul ucrainean Irina Gheraşcenko, prim-vicepreşedinte al Radei Supreme de la Kiev şi membru al Delegaţiei Ucrainei la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, a declarat, în urma dezbaterii de la APCE pe tema legii ucrainene a educaţiei, că 'afirmaţiile agresive venite din partea unor reprezentanţi ai delegaţiilor ungară şi română păreau a fi pretenţii teritoriale ascunse faţă de Ucraina'.

Citește și: BOMBĂ în Guvern: Mihai Tudose riscă să fie DEMIS! Un ministru greu e în CONFLICT cu premierul

"Retorica unor reprezentanţi ai delegaţiilor României şi Ungariei la APCE este de natură electorală şi vizează mobilizarea propriilor alegători, pentru a demonstra cetăţenilor din statele lor că luptă pentru drepturile conaţionalilor în toate colţurile lumii", a spus deputatul ucrainean, conform romania-actualitati.ro.

Citește și: Un judecător a EXPLODAT, după scenele stupefiante din CSM: STOP cu această nebunie!

"Este incorect să recurgi la teme electorale interne pentru a deteriora relaţiile cu cei mai apropiaţi vecini", a menţionat prim-vicepreşedintele Parlamentului Ucrainei pe contul său de Facebook. Politicianul a mai menţionat că delegaţia ucraineană la APCE a reuşit să scoată aproape toate amendamentele odioase ale rezoluţiei. "Aşteptăm cu nerăbdare concluziile Comisiei de la Veneţia şi lucrăm în continuare la reformarea ţării şi consolidarea unităţii noastre, în interiorul şi în afara ţării", a concluzionat Irina Gheraşcenko.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.