Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se destramă Coaliția? Vice UNPR: A trecut vremea partidelor

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, care deţine şi funcţia de vicepreşedinte al UNPR la nivel naţional, a afirmat marţi, în timpul unei prelegeri publice în cadrul proiectului "Primul vot", susţinută în faţa elevilor de clasa a IX-a din trei colegii locale, că nu mai crede în partidele politice şi că în prezent asistăm în România, dar şi alte ţări europene, la un faliment al clasei politice, potrivit evz.ro

"Vreau să vă spun că eu, personal, nu cred în sistemul politic şi în organizarea politică. Nu cred în partidele politice şi sunt convins că ceea ce se întâmplă şi în România, dar şi în celelalte ţări ale Europei, rând pe rând, înseamnă un faliment al clasei politice. Vă invit să vă implicaţi nu în politică, ci în comunitate şi în zona civică. Veţi vedea că în următorii ani se va face un amestec între civic şi politic, un amestec care deja a început. Iar apoi va rămâne doar civicul. Nu pot să ignore, cei care sunt azi în zona de conducere, tehnologia. Ei asta vor să facă. Vor să ne ducă încă o sută de ani într-o cabină cu perdele uşor prăfuite, unde să tot ştampilăm buletine de vot. Tehnologia trebuie să-şi spună cuvântul chiar şi în viaţa unora care au acumulat experienţe nu tocmai plăcute în zona politică sau de conducere a societăţii", a afirmat Cătălin Cherecheş.

El a spus că până la urmă dezvoltarea tehnologiilor comunicaţionale va simplifica situaţia din viaţa politică. "Pe măsură ce tehnologia se va impune fiecare vom avea posibilitatea să ne spunem cuvântul, să alegem şi să decidem. Poate că va veni momentul în care nu va mai trebui să avem un parlament şi câteva sute de domni şi doamne care să se erijeze în reprezentanţi ai noştri, de multe ori neinspiraţi", a spus Cătălin Cherecheş.

Vicepreşedintele UNPR a susţinut că în momentul actual curentele politice de stânga şi dreapta par a fi depăşite de mersul societăţii. "Cred că la această oră nu mai putem vorbi, nici în România, nici în alte părţi ale lumii, despre stânga sau despre dreapta. Acestea sunt lucruri ce ţin de o foarte frumoasă şi romantică perioadă, dar nu mai sunt de actualitate. De actualitate ţine doar atitudinea civică, singura care va conta şi îşi va pune amprenta în viitor, alături de părerea, cuvântul şi crezul pe care îl are fiecare în parte (...) fiecare dintre noi trebuie să fie un aşa-zis partid. Nu trebuie să ne încolonăm în spatele nimănui, trebuie să ne raportăm strict la credinţa noastră şi la ceea ce ne dorim să se facă în comunitate şi societate", a mai susţinut primarul băimărean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.