Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se extinde războiul? OSDO susține că Israelul a atacat sudul Siriei: Zgomote de explozii au răsunat în provincia Qouneitra și pe Înălțimile Golan

defenseromania.ro
atac israel siria

O lovitură aeriană israeliană a vizat în cursul nopţii de miercuri spre joi o poziţie a armatei siriene în sudul Siriei, a indicat Observatorul sirian al drepturilor omului (OSDO), la câteva zile după un raid contra aeroportului din Alep (nord), transmite AFP, conform AGERPRES.

'Zgomote de explozii au răsunat în provincia Qouneitra după o lovitură israeliană împotriva unei poziţii a armatei siriene', provocând pagube materiale, a indicat OSDO, ONG cu sediul la Londra şi care dispune de o vastă reţea de surse în Siria.

Zgomote de explozii au fost auzite şi pe Înălţimile Golan (sud), a indicat OSDO, fără a preciza originea tirurilor.

Raidul împotriva provinciei siriene Qouneitra, care nu a fost menţionat deocamdată în media oficială din Siria, şi exploziile auzite în Golan coincid cu comunicatul prin care armata israeliană anunţa că a lovit 'poziţii teroriste' ale Hezbollah în Liban, vecin cu Înălţimile Golan, teritoriu ocupat Israel din 1967.

De la debutul războiului declanşat de atacul Hamas în Israel la 7 octombrie, confruntările între puternicul Hezbollah libanez, aliat al Hamas, şi Israel la frontiera israeliano-libaneză au făcut în jur de 20 de morţi de partea libaneză, în majoritate combatanţi, dar şi un jurnalist al agenţiei Reuters şi doi civili. De partea israeliană există cel puţin trei morţi.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, o lovitură aeriană israeliană a vizat aeroportul din Alep, rănind cinci persoane şi făcându-l neoperaţional, la câteva ore după ce fusese redeschis în urma altor raiduri israeliene împotriva aeroporturilor din Damasc şi Alep, la 12 octombrie.

Israelul a executat sute de lovituri aeriene asupra teritoriului sirian de la începutul războiului în această ţară în 2011.

Aviaţia sa a vizat mai ales forţele susţinute de Iran şi Hezbollah, aliaţi ai Damascului şi duşmani declaraţi ai Israelului, dar şi armata siriană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.