Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SE FURĂ ca în CODRU: Poliția Română anunță aproape 200 de DOSARE PENALE, în șapte zile, pentru tăieri ilegale

Reporter Iasi
padurea Dobrovat

Polițiștii au întocmit 184 de dosare penale pentru infracțiuni la regimul silvic în timpul unei acțiuni care a ținut șapte zile. 89 de persoane sunt cercetate și au fost date amenzi în valoare totală de peste 200.000 de mii de lei. De asemenea, au fost confiscate cantități mari de lemn, conform Mediafax.

Citește și: Scandalos! Iulian Bulai a luat-o razna! Se folosește de imaginea marelui poet Mihai Eminescu

Poliția Română, prin Direcția de Ordine Publică, a organizat în perioada 8 – 14 ianuarie, o acțiune pentru combaterea activităților ilicite în domeniul exploatării, prelucrării și comercializării materialului lemnos.

Zilnic, polițiștii, alături de reprezentanți ai celorlalte instituții cu atribuții în domeniu, au acționat în teren, pentru verificarea legalității operațiunilor desfășurate cu material lemnos, fiind efectuate peste 600 de controale. În timpul verificărilor au fost descoperite numeroase neregulil

„În urma acțiunilor desfășurate, echipele de control au înregistrat 184 de dosare penale, 89 de persoane fiind cercetate pentru infracțiuni la regimul silvic.De asemenea, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 121 de sancțiuni la legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor, în valoare de aproape 210.000 de lei. Totodată, au fost confiscați 738 de metri cubi de material lemnos, în valoare de aproape 170.000 de lei. De asemenea, au fost identificați 582 de metri cubi de material lemnos tăiat ilegal, în valoare de aproape 230.000 de lei”, au anunțat polițiștii.

Totodată, în ultimele șapte zile au fost înregistrate 11 apeluri la 112 privind transportul de material lemnos, două dintre acestea fiind confirmate ca ilegale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.