Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se ia în calcul vârsta de 70 de ani pentru ieșirea la pensie! Motivul: scăderea forţei de muncă, anunță autoritățile japoneze

filedinonline.ro
camine de batrani

Japonia propune cetăţenilor să înceapă să iasă la pensie după vârsta de 70 de ani, în încercarea de a face faţă unei scăderi a forţei de muncă, scrie Reuters.

Guvernul a anunţat vineri că va încerca să stabilească propunerea prin schimbări legislative, după aprilie 2020, adăugând că o creştere a vârstei de pensionare de la 60 de ani, cât e în prezent, la 65 de ani va fi făcută gradual pentru 3,4 milioane de funcţionari de stat, scrie news.ro.

Citește și: A fost făcut public! Cât de bogată este, de fapt, „VOCEA” premierului Dăncilă

În prezent, japonezii pot alege să primească pensia oricând între vârsta de 60 şi 70 de ani, iar cei care aleg să facă asta după vârsta de 65 de ani primesc un bonus financiar.

Japonia este ţară în care se înregistrează cea mai mare speranţă de viaţă. Numărul naşterilor de anul trecut a fost cel mai scăzut de la începerea înregistrărilor, în urmă cu un secol.

Citește și: Nimeni NU va PIERDE niciun ban! Ministrul Eugen Teodorovici anunță că a găsit RĂSPUNSUL

Populaţia ţării va ajunge la 88 de milioane în următoarele patru decenii, de la 127 de milioane cât este în prezent, potrivit unor estimări ale guvernului.

Demografia şi retincenţa la relaxarea regulilor privind imigraţia au dus la cea mai scăzută cifră a forţei de muncă de la începutul anilor 1970.

Citește și: Mihai Bendeac, decizie RADICALĂ! Actorul a anunțat SFÂRȘITUL

Prim-ministrul Shinzo Abe susţine ideea ca oamenii în vârstă să rămână în câmpul muncii pentru cât mai mult timp, ca parte a reformelor sale ce au drept scop creşterea economică şi a productivităţii.

Tot vineri, guvernul a anunţat că va susţine companiile care cresc limita vârstei de pensionare.

Citește și: Dezvăluire ȘOCANTĂ a lui Mihai Gâdea! Ce i s-a întâmplat directorului Antena 3

Cele mai multe dintre companiile japoneze cer angajaţilor cu normă întreagă să se pensioneze la vârsta de 60 de ani. Un sondaj realizat de Reuters anul trecut arată că mai mult de jumătate dintre acestea sunt dispuse să crească vârsta de pensionare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.