Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se împart deja funcțiile în Cabinetul Dăncilă: Cine pleacă și cine intră în noul guvern (surse)

Inquam Photos / George Calin
viorica dancila

Președintele Iohannis încă nu a propus-o pe Viorica Dăncilă, susținută de PSD-ALDE, pentru funcția de prim-ministru, dar liderii coaliției au început deja negocierile pentru funcțiile de miniștri.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi că există posibilitatea ca o parte dintre actualii miniştri ai cabinetului să facă parte din viitorul guvern şi a spus că "fiecare actual ministru va fi analizat cu toată seriozitatea".  "Există posibilitatea, dar fiecare actual ministru va fi analizat cu toată seriozitatea. (...) dacă îi vom propune ca un actual membru să nu rămână vom avea argumente serioase. Deci va fi după o discuţie, poate pentru unii dureroasă, dar necesară", a spus Dragnea într-o conferinţă de presă susţinută la sediul central al PSD.

Vezi și: SONDAJ CURS pentru STIRIPESURSE.RO: Românii NU doreau schimbarea Guvernului. Câți români vor alegeri anticipate

Dincolo de procedura oficială anunțată de Liviu Dragnea, social-democrații au deja câteva certitudini. Prima și cea mai importantă este schimbarea de la Ministerul Educației, potrivit unor surse din partid. Actualul ministru, Liviu Pop, va fi înlocuit de vicepreședintele PSD Ecaterina Andronescu, răsplătită astfel pentru renunțarea la cursa pentru fotoliul de premier.

La Sănătate, actualul ministru, Florian Bodog, ar urma să fie înlocuit de fosta deputată Rodica Nassar, în prezent secretar de stat la Ministerul Sănătății. Potrivit surselor din partid, aceste două schimbări sunt deja bătute în cuie.

La Ministerul Afacerilor Interne rămâne Carmen Dan, iar la Ministerul Afacerilor Externe rămâne Teodor Meleșcanu. De altfel, ALDE ar urma să-și păstreze toate portofoliile deținute în Guvernul Tudose: Meleșcanu la MAE, Grațiela Gavrilescu la Mediu (și vicepremier), Toma Petcu la Energie și Viorel Ilie ministru delegat pentru Relația cu Parlamentul.

Ultimii sosiți în Guvernul Tudose vor avea sorți diferite. Paul Stănescu își păstrează funcția de la Ministerul Dezvoltării, însă Felix Stroe nu va mai continua în fruntea Ministerului Transporturilor, potrivit surselor din coaliție. În mod cert, favoritul lui Tudose, Marcel Ciolacu, nu va mai face parte din Guvern.

Tudorel Toader, singurul ministru neafiliat politic, își va păstra funcția de la Justiție, fiind sprijinit în mod special de ALDE. Un alt ministru care este sigur pe propria funcție este Petre Daea, ministru Agriculturii. Rămân în Guvern și Lia Olguța Vasilescu (Muncă) și Mihai Fifor (Apărare).

Schimbări ar putea exista la ministerele care erau conduse de apropiați ai lui Tudose și ai lui Ciolacu: Turism, Cultură, Economie, Dialog Social, Tineret și Sport.

Vezi și: Veste incredibilă primită de consumatorii de bere: Beneficii uluitoare pentru sănătate

Vezi și: Sfatul scârbos al specialiștilor: De ce este sănătos să ne mâncăm mucii

***

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.