Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se împart posturile bănoase de la Stat. Candidaţii pentru ASF, ANRE, CNCD, Consiliul Legislativ şi Curtea de Conturi

negocieri

Până pe 18 iunie se pot depune la Parlament candidaturile pentru poziţiile calde de la ASF, ANRE, CNCD, Consiliul Legislativ şi Curtea de Conturi. Ca de obicei, posturile sunt supuse negocierii dintre principalele partide din legislativ, PSD şi PNL.

Vezi și: Mugur Isărescu a fost executat la comandă

Postul de președinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a rămas vacant după demisia lui Leonard Badea, în toamna lui 2019, fostul senator PSD preferând Banca Naţională a României, unde este viceguvernator.

Nicu Marcu la ASF

Potrivit surselor noastre, Nicu Marcu (51 de ani) va prelua şefia ASF. Ales deputat USL, din partea PNL, în 2012, Marcu îi ia faţa senatorului PSD Daniel Zamfir (53 de ani), care dorea să conducă destinele ASF. Zamfir nu este agreat de şefii PSD, care au preferat să sacrifice ASF pentru controlul celorlate instituţii.

Niculae Bădălău spre Curtea de Conturi

Senatorul Niculae Bădălău (59 de ani) e preferat de PSD pentru a fi uns vicepreședinte al Curţii de Conturi. Postul a fost râvnit și de Ilie Sârbu (70 de ani), socrul lui Victor Ponta, însă el se va mulţumi în continuare cu funcţia de consilier fiscal.

Ramiro Angelescu face rocada cu Marian Neacşu la ANRE

Iulian Iancu (59 de ani) - preşedintele Comisiei pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor, Ramiro Angelescu (40 de ani) - actual membru în comitetul de conducere ANRE,  Gheorghe Marin (68 de ani) – membru în Comisia pentru energie, infrastructură energetică și resurse minerale de la Senat şi Marian Neacşu (56 de ani) - vicepreşedinte ANRE încă în funcţie (l-a înlocuit în 2019 pe demisionarul Honorel Soreaţă), îşi dispută în PSD meciul în urma căruia doar unul va fi desemnat să preia a doua poziţie din ANRE. Numărul mare de parlamentari care vor la ANRE îi dă bătăi de cap şefului PSD Marcel Ciolacu, surse social-democrate informandu-ne că pentru a nu nemulţumi organizaţiile din teritoriu ar putea merge pe o soluţie de compromis, Ramiro Angelescu, acesta fiind deja membru în comitetul de conducere ANRE din 2017.

Se pare că Neacşu va rămâne totuşi membru în Comitetul de Reglementare ANRE, susţin surse din Pro România. O funcţie în Comitet a vrut şi senatorul Scarlat Iriza de la PSD Gorj. El se pregătea pentru ANRE în aprilie, când au expirat mandatele vicepreşedintelui şi a doi membri din Comitet, însă pandemia a prelungit mandatele acestora cu două luni, iar Iriza a fost scos din joc.

La PNL, situaţia este şi mai complicată, Teodor Atanasiu, membru în Comitetul de Reglementare al ANRE din 2017, este concurat de o serie de directori din ANRE, susţinuţi de-a lungul timpului de PNL, dar şi de Daniel Dragoş Tănăsoiu, actual şef al corpului de control al Guvernului Orban şi fost secretar general ANRE din partea PD. Ziarul Libertatea scria în 2017 că Tănăsoiu a fost reclamat de o angajată ANRE pentru „comportament neadecvat”, fapt confirmat de ANRE, dar secretizat prin sintagma „incidentul nu este public”.

Toni Greblă, între CNCD şi Consiliul Legislativ

Numele fostului senator Toni Greblă (66 de ani) este vehiculat ca viitor președinte la Consiliul Legislativ sau la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD). Cel mai probabil va merge către Consiliul Legislativ, CNCD fiind dorit de către UDMR. De altfel, la CNCD, instituţie care l-a amendat luna trecută pe preşedintele Klaus Iohannis pentru afirmaţiile legate de Ţinutul secuiesc şi înţelegea PSD-UMDR pentru „a da Ardealul ungurilor”,  e loc pentru toată lumea, fiind disponibile şase posturi de membru. Pesedistul Adrian Diaconu (53 de ani), ajuns senator prin redistribuire la alegerile din 2016, va ocupa o poziţie în CNCD. Potrivit debanat.ro, acesta tânjeşte chiar la funcţia de preşedinte, însă are de aşteptat jocurile celor mai mari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.