Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se încearcă DEMITEREA ministrului Justiției, Tudorel Toader: 'A devenit un instrument obedient și pune în pericol stabilitatea și independența Justiției'

Inquam Photos / Octav Ganea
tudorel toader

Uniunea Salvați România a anunțat că va depune o moțiune împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader, în prima zi a sesiunii parlamentare pe motiv că acesta a devenit un instrument obedient puterii și pune în pericol stabilitatea și independența sistemului de Justiție.

"Tudorel Toader a devenit un instrument obedient al lui Tăriceanu și Dragnea și pune în pericol stabilitatea și independența sistemului de Justiție. Prin declanșarea procedurii de revocare a procurorului general Augustin Lazăr, Tudorel Toader vrea să oprească ancheta Parchetului General asupra represiunii din 10 august și să îngroape adevărul cu privire la responsabilitatea politică pentru gazarea, lovirea și rănirea protestatarilor pașnici" se arată într-un comunicat USR.

Citește și: Patriarhia Română a semnat acordul! Ce îi oferă cea mai valoroasă companie românească

Sursa citată anunță că, deși știa de existența protocoalelor dintre SRI și Parchetul General, ministrul Justiției le folosește abia acum "ca temei pentru așa-zisa evaluare a activității Procurorului General. Explicația oferită azi de Tudorel Toader este ridicolă: că erau secrete până au vorbit Liviu Dragnea și Darius Vâlcov despre ele! Din nou ministrul Justiției minte pentru a servi intereselor PSD-ALDE! Deși Tudorel Toader nu recunoaște presiunile asupra justiției, de mai multe ori declarațiile sale au fost taxate de Consiliul Superior al Magistraturii pentru că afectează independența magistraților" se mai arată în comunicatul de presă.

USR amintește și de modificările la legile justiției care au fost făcute în mandatul lui Tudorel Toader.

Citește și: Anunț important! Se fac angajări pe bandă rulantă

"În timpul mandatului său, au fost modificate legile justiției pentru a submina independența procurorilor și judecătorilor și pentru a înființa secția specială de anchetare a magistraților, a fost adoptată legea recursului compensatoriu care a eliberat mii de deținuți din închisori, au fost modificate codurile penale pentru favorizarea infractorilor în detrimentul victimelor și al muncii procurorilor. Toate diplomele și distincțiile profesionale nu mai valorează nimic și nu compensează lipsa de caracter și reaua intenție a celui mai detestabil ministru al Justiției de la miniștrii din timpul dictaturii comuniste încoace" mai afirmă reprezentanții Uniunii.

Reprezentanții USR mai spun că au dorit să meargă la conferința de presă pe care ministrul Justiției, Tudorel Toader, a susținut-o marți, pentru a-i cere demisia, însă nu li s-a permis accesul în clădire.

Citește și: Scrisoarea transmisă de Rudolph Giuliani complică lucrurile pe scena politică românească. Kovesi chemată la Parchetul General .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.