Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se încheie un capitol: Doctorul Anthony Fauci se retrage

smartradio.ro
Anthony Fauci

Doctorul Anthony Fauci, consilierul medical principal al președintelui Joe Biden, a anunțat luni că intenționează să se retragă din serviciul guvernamental în decembrie, după patru decenii de activitate în care a consiliat șapte președinți.

Fauci, care ocupă și funcția de director al Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, a precizat într-o declarație că va părăsi ambele poziții "pentru a începe următorul capitol" al carierei sale.

"A fost onoarea vieții mele să conduc NIAID, o instituție extraordinară, timp de atâția ani și prin atâtea provocări științifice și de sănătate publică. Sunt foarte mândru de numeroasele noastre realizări", a declarat el.

"Atâta timp cât sunt sănătos, energic și pasionat, ceea ce sunt, vreau să fac unele lucruri în afara domeniului guvernului federal", a declarat Dr. Fauci în interviu, adăugând că dorește să își folosească experiența și cunoștințele sale în domeniul sănătății publice pentru a "inspira tânăra generație", informează nytimes.com.

În timpul pandemiei COVID-19, Fauci i-a consiliat pe președintele Donald Trump și pe Biden, precum și pe întreaga țară, într-o perioadă de incertitudine cu privire la această epidemie. El a deținut un rol similar în calitate de personalitate publică privind bolile infecțioase pentru epidemii virale, inclusiv HIV, SARS, gripa porcină, Zika, Ebola și gripa aviară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.