Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se încinge atmosfera în zona China-Taiwan: SUA vor să trimită rachete hipersonice în Japonia și regiune (presă)

China Taiwan

Washingtonul a sugerat desfășurarea de rachete cu rază medie de acțiune în Japonia, ca parte a unui plan de consolidare a apărării împotriva Chinei de-a lungul Mării Chinei de Est și de Sud, a relatat sâmbătă ziarul Sankei, citând persoane neidentificate implicate în relațiile dintre SUA și Japonia, potrivit agenției Reuters.

Desfășurarea către forțele americane din Japonia ar putea include arme hipersonice cu rază lungă de acțiune și Tomahawk, a relatat ziarul, adăugând, fără a cita surse, că Tokyo este gata să înceapă discuții serioase în vederea acceptării desfășurării.

Deși locația nu este decisă, Sankei a declarat că Japonia ia în considerare insula sudică Kyushu ca o posibilitate. Din raport nu a reieșit clar dacă Sankei citează una sau mai multe surse.

Japonia și Statele Unite doresc să consolideze insulele care separă Marea Chinei de Est de Pacificul de Vest, deoarece acestea sunt aproape de Taiwan - o insulă guvernată democratic pe care China o revendică ca teritoriu propriu - și fac parte din ceea ce planificatorii militari numesc "Primul lanț de insule", care se extinde până în Indonezia și care înglobează forțele Chinei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.