Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se încinge lupta pentru primăriile din Capitală. Care sunt sectoarele unde Dreapta NU ajunge la consens

Inquam Photos / Octav Ganea
nicusor dan

Se încinge lupta privind alegerile locale din Capitală.  Nicușor Dan caută aliați în lupta cu PSD pentru conducerea sectoarelor din Capitală.

Surse politice au precizat pentru ȘTIRIPESURSE.RO că Nicușor Dan vrea ca în două săptămâni, după ce PNL și USR vor finaliza, cel mai probabil, sondajele pe București, să înceapă discuții comune atât cu cele două partide menționate, cât și cu PMP și PLUS, pentru ca, în maxim o lună de zile, toate cele patru formațiuni politice să aibă candidați comuni la sectoarele din Capitală.

Numai că sunt problemele în stabilirea candidaților din Capitală pe partea dreaptă a eșichierului politic.

Potrivit surselor citate, USR, condus de Dan Barna, si  PLUS, condus de Dacian Cioloș, contesta pretenția PNL, condus de Ludovic Orban, de a-l pune candidat la Sectorul 2 pe Dan Cristian Popescu, actual viceprimar. Mai mult, liberalii nu nici ei să o susțină pe Clotilde Armand (USR-PLUS)  în cursa pentru Primăria Sectorului 1.

Citește și: VIDEO Spirite încinse la conferința lui Nicușor Dan. Bădulescu vs. Dan: 'Nu aveți mască. Nu vă este rușine?/'Păstrați distanța!'

Probleme nu sunt doar la candidaturile pentru Sectoarele 1 și 2, ci și la celelalte sectoare din București, asta pentru că, pe de o parte, PNL susține că sunt cotați cel mai bine în sondaje, plus că se află și la guvernarea țării în acest moment. De partea cealaltă, USR plusează în negocierile cu celelalte forțe politice cu faptul că „București-ul este fief-ul lor”.

Cât privește PMP și PLUS, sursele politice ne-au mai spus că atât partidul lui Eugen Tomac, cât și partidul lui Dacian Cioloș emit pretenții pentru sectoarele din Capitală. Astfel, sunt creionate, în acest sens, mai multe posibilități: PMP să candideze singur la alegerile locale, USR doar cu PNL, sau chiar USR să candideze separat de PNL, dacă nu vor reuși să ajungă la un numitor comun privind candidaturile la alegerile locale pentru Capitală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.