Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se înfiripă un mare pol pe stânga / SURSE

alianta

În partidele de la stânga eșichierului politic au început discuțiile pentru formarea unui pol politic care să țină piept frontului de dreapta după alegerile prezidențiale. Surse din PSD au zis STIRIPESURSE.RO că dacă Klaus Iohannis o să câștige al doilea mandat la Cotroceni și la Guvern o să fie PNL, atunci „este obligatoriu un dialog serios” între forțele de stânga pentru o formă de colaborare la viitoarele alegeri locale.

PSD a început tatonările cu UNPR pentru o posibilă fuziune prin absorbție. Marea majoritate a 'vulturilor' conduși de Gabriel Oprea sunt foști social-democrați și UNPR mai aduce în Kiseleff o zestre importantă de militari și polițiști rezerviști.

Pe lângă fuziunea cu UNPR, în PSD se mai discută și de o apropiere de Forța Națională, partidul înființat de Remus Borza (ex-deputat ALDE) și în care s-au înscris deja Teodor Meleșcanu, președintele Senatului, Grațiela Gavrilescu, fost viceprim-ministru și deputații Ion Cupă, Alexandru Băișanu, Marian Cucșa. În PSD se ia în calcul „anexarea” treptată a ALDE prin intermediul racolărilor la Forța Națională, dar nu este exclus ca în noul partid să se refugieze și unii social-democrați aflați în relații reci cu conducerile lor județene dar care nu vor să plece la Pro România.

Discuții neoficiale despre o apropiere între PSD și Pro România se poartă în ambele formațiuni. Depinde însă foarte mult ce scor va obține PSD la prezidențiale și cine va prelua partidul la Congresul post-alegeri. Există în PSD o tabără care nu vrea să audă de partidul lui Victor Ponta, unul din cei mai vocali lideri fiind Lia Olguța Vasilescu. Sunt și pesediști care și-ar dori o împăcare cu foștii lor colegi și o colaborare la viitoarele alegeri, unul din susținătorii acestei idei fiind Marcel Ciolacu.

Dacă Forța Națională nu devine suficient de atractivă pentru cei din ALDE, PSD nu exclude să coopteze și partidul lui Călin Popescu Tăriceanu la discuții pentru o mare alianță.

Pentru moment, propuneri de colaborare au fost avansate din partea tuturor acestor partide, însă o discuție mai aplicată o să înceapă după alegerile prezidențiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.