Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se întâmplă ceva? După foarte mult timp avem primele vești bune din partea șefilor economiei mondiale

repubblica.it
christine lagarde

În ultimii ani, reprezentanții instituțiilor financiare din SUA și Europa ne-au obișnuit cu previziuni dintre cele mai prăpăstioase. Dintr-o dată, tonul s-a schimbat și s-a revenit la previziuni optimiste, radical diferite față de cele din trecut. Președintele BCE, Christine Lagarde, ne oferă vești bune despre Europa, în timp ce șeful Rezervei Federale din SUA oferă date optimiste despre economia americană.

Cele mai recente date despre producţia economică din Franţa, Germania şi Spania sunt ”destul de încurajatoare” şi confirmă aşteptările Băncii Centrale Europene (BCE), a declarat preşedintele BCE, Christine Lagarde, într-un interviu publicat duminică şi citat de Reuters.

”Cifrele privind PIB-ul din al doilea trimestru pentru Franţa, Germania şi Spania sunt destul de încurajatoare”, a declarat Lagarde pentru cotidianul francez Le Figaro.

Şefa BCE a mai spus că datele respective susţin scenariul nostru de creştere a PIB-ului de 0,9% în zona euro în acest an”.

Previziuni pozitive și din SUA

Economia Statelor Unite a crescut peste aşteptări în al doilea trimestru, cu 2,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, deoarece piaţa muncii rezistentă a susţinut cheltuielile consumatorilor, în timp ce întreprinderile au mărit investiţiile în echipamente şi au construit mai multe fabrici, ţinând la distanţă mult anunțata recesiune, transmite Reuters, informează News.ro.

În ciuda accelerării generale a creşterii raportate de Departamentul de Comerţ joi, inflaţia a încetinit considerabil în ultimul trimestru, unul dintre indicatorii cheie urmăriţi de Rezerva Federală pentru îndeplinirea ţintei de 2% înregistrând cea mai lentă creştere din ultimii doi ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.