Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se întâmplă în Vaslui. Comune dotate cu stații de încărcare pentru mașini electrice, deși niciun locuitor nu are astfel de autoturisme. Noroiul este la genunchi

vremea noua
masina impotmolita in noroi vaslui

Primarii s-au ocupat să implementeze sisteme performante de supraveghere video și stații de încărcare a mașinilor electrice, dar nu și-au bătut capul să toarne asfalt pe ulițe care sunt îngropate în noroi.

În majoritatea comunelor din judetul Vaslui, primăriile s-au apucat să monteze statii de încărcare a masinilor electrice, desi niciun localnic nu are un astfel de autovehicul.

Mai mult, în viitorul nu foarte îndepărtat, pe fiecare ulită va fi montată câte o cameră de supraveghere, desigur, pentru cresterea sigurantei cetătenilor, scriu jurnaliștii de la vremeanoua.ro

Pe de altă parte, în aceleasi comune, apa, canalizarea si gazul sunt încă un lux. În comuna Ivănesti, spre exemplu, unde căruta trasă de cal este încă un mijloc de transport pentru multi localnici, zeci de masini au rămas împotmolite din cauza noroaielor, ca într-un final tot la cai să se recurgă pentru deblocarea drumurilor.

„Am semnat la CNI două contracte în valoare de aproape 1.900.000 de lei, prin care vom instala un sistem de supraveghere video în toată comuna. De asemenea, vom instala patru statii de încărcare a masinilor electrice si vom asigura digitalizarea completă si integrată a serviciilor din Primăria Ivănesti”, anunta Vasile Novac, primarul comunei Ivănesti, la începutul acestui an.

De altfel, programele privind instalarea de camere de supraveghere si statii de încărcare a masinilor electrice au fost accesate de majoritatea primarilor din judet

Cu sigurantă că investitiile respective sunt necesare, însă ele au fost puse precum carul înaintea boilor, pentru că în prezent majoritatea vasluienilor din mediul rural nu beneficiază nici măcar de utilitătile de bază, cum ar fi apa, canalizarea, asfaltul.

Să ai drumuri pe care ambulantele nu pot circula decât trase de tractoare, să ai case încă neracordate la energia electrică, să ai copii care nu pot merge la scoală din cauza drumurilor impracticabile, dar să te lauzi că ai biblioteci virtuale sau statii de încărcare a masinilor electrice, dovedeste cât de rupt de lume esti, susține sursa citată.

Zilele trecute, în satul Cosca din comuna Ivănesti a fost o adevărată revoltă, după ce mai multe masini au rămas împotmolite în noroaiele până la genunchi.

A fost nevoie ca oamenii să scoată caii din grajduri pentru a trage autoturismele blocate.

„Păi tu intri cu Audi pe unde Novac umblă cu tractorul primăriei !? Nu-i corect , cumpără-ti tractor sau buldoexcavator”, a fost sfatul primit de un sofer rămas împotmolit.

Situatia de la Ivănesti se întâlneste în toate comunele din judetul Vaslui, însă prin primării se fac proiecte care nu au nicio legătură cu realitatea din teren.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.