Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se întoarce roata - China a confirmat primele cazuri de infectare cu tulpina britanică

gov.uk
coronavirus

Două cazuri de infectare cu tulpina mai contagioasă descoperită în Marea Britanie au fost identificate pentru prima dată în Beijing, a precizat miercuri Ministerul Sănătăţii din China pentru presa de stat, potrivit DPA, anunță AGERPRES.

Infecţiile au fost raportate în cartierul sudic Daxing, unde este localizat aeroportul internaţional al oraşului şi, cel mai probabil, sunt cazuri de import, a informat agenţia de presă Xinhua, citând ministerul.

Analiza genomului a indicat că este vorba despre mutaţia B.1.1.7, o variantă identificată pentru prima dată în Marea Britanie şi care este considerată a se transmite mai rapid întrucât este mai infecţioasă.

Descoperirea a provocat îngrijorare în rândul autorităţilor din Beijing, în contextul în care oraşul se află în pragul celui mai mare focar de coronavirus din ultimele opt luni.

Citește și: Vlad Voiculescu: ‘Cred că este bine ca oamenii să aibă acces la teste antigen de calitate’ .

Circa 1.000 de cazuri de infectare au fost înregistrate în provincia Hebei de la începutul lui ianuarie, determinând impunerea unor restricţii de circulaţie care afectează circa 20 de milioane de persoane din Shijiazhuang, Xingtai şi Langfang, care se învecinează cu districtul Daxing.

Focare de infectare au apărut şi în provinciile Jilin şi Heilongjiang, din nord-estul Chinei, deşi numărul persoanelor infectate sunt, în general, cu mult sub cele din alte ţări.

Impunând măsuri drastice, China a reuşit în general să ţină cu succes sub control virusul înainte de jumătate anului 2020 şi să repornească economia.

Pandemia cu noul coronavirus a izbucnit pentru prima dată în oraşul Wuhan, din centrul Chinei, la finalul lui 2019 şi s-a răspândit în întreaga lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.