Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se întorc munţii de gunoaie în Sectorul 1 - Romprest o acuză pe Clotilde Armand că refuză nejustificat să plătească serviciile de salubrizare

pressone.ro
gunoi gunoaie

Munţii de gunoaie s-ar putea întoarce pe străzile din Sectorul 1, aşa cum s-a întâmplat în decembrie 2020.  Compania Romprest Service, delegată să gestioneze serviciile de salubrizare în Sectorul 1, o acuză pe Clotilde Armand că refuză în mod nejustificat să achite o parte din servicii, refuzând la plată numeroase facturi, fără să existe un criteriu obiectiv care să stea la baza acestor decizii.

Miercuri, 12 mai, Romprest a transmis Consiliul Local al Sectorului 1, dar şi către Primăria Capitalei şi Ministerul Mediului, o notificare referitoare la modificarea frecvenţei intervenţiilor în cadrul serviciilor de salubrizare. Dacă în termen de trei zile nu se iau măsurile cerute de Romprest, compania ar urma să ridice mai puţine gunoaie şi mai rar din sector, ceea ce va duce la noi acumulări pe străzi.

Romprest precizează că debitul total restant se ridică la suma de 113,8 milioane de lei, din care 11,5 milioane sunt penalităţi pentru facturile nelegal refuzate la plată. Compania o acuză pe Clotilde Armand că invocă motive fără bază legală când refuză să achite facturi. Mai mult, în situaţii identice, unele facturi sunt achitate, iar altele refuzate. Acest lucru s-a întâmplat în cazul serviciilor de deszpăezire.

"În cazul în care facturile pentru prestaţia curentă nu vor fi achitate cu celeritate, ca o consecinţă directă a refuzului în mod nejustificat la plată a prestaţiilor confirmate în perioada ianuarie-martie 2021 şi având în vedere debitul total depăşit de scadenţa în valoare de 113,88 milioane lei, vom acplica clauzele contractuale privind reducerea cantităţii serviciilor presate.

Începând cu data de 17.05.2021 prestaţiile se vor dimensiona corespunzător cu valoarea serviciilor achitate, ca urmare a neexecutării corespunzătoare a obligaţiilor contractuale asumate de către Delegatar prin Contractul de delegare", se arată în notificarea Romprest.

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.