Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se joacă tare - Rusia și aliații din OPEC au decis prelungirea reducerii voluntare a producției de petrol

oilprice.com
opec

Statele membre ale OPEC și cele aliate conduse de Rusia - OPEC+ - au convenit să prelungească reducerea voluntară a producției de petrol din primul trimestru al acestui an şi în cel de-al doilea, au declarat mai multe surse duminică, relatează Reuters citat de Rador Radio România.

OPEC+ a decis în noiembrie anul trecut reduceri voluntare totalizând aproximativ 2,2 milioane de barili pe zi pentru primul trimestru, al acestui an.

OPEC+ a implementat o serie de reduceri de producție de la sfârșitul anului 2022 pentru a sprijini piața, pe fondul creșterii producției de petrol din SUA și din alte state producătoare nemembre și al îngrijorărilor legate de cerere, în condiţiile în care economiile majore se confruntă cu rate ridicate ale dobânzilor.

Prețurile au crescut după ce rebelii houthi din Yemen au început campania de bombardare a navelor care trec prin Maria Roșie

Prețurile petrolului au crescut din cauza tensiunilor geopolitice în creștere generate de atacurile grupului Houthi aliniat Iranului asupra transportului maritim din Marea Roșie, deși îngrijorările cu privire la creșterea economică globală și la ratele mari ale dobânzilor au avut şi ele un rol în această tendinţă.

Țițeiul Brent LCOc1 se tranzacționa marţi cu aproape 83 de dolari pe baril. Mai multe surse au declarat pentru Reuters, săptămâna trecută, că OPEC+ va lua în considerare prelungirea reducerilor producției de petrol în al doilea trimestru al acestui an, una dintre ele spunând că acest lucru este "probabil".

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.