Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se lansează Proiectul 'FPC-Formare pentru competitivitate'

FPC-Formare pentru competitivitate

In data de 19.05.2015 ora 11 in Aula Magna a Universitatii Europei de Sud-Est Lumina la sediul situat in Sos.Colentina nr.64B,sector2,Bucuresti, va avea loc conferinta de lansare a proiectului “FPC-Formare pentru competitivitate” proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Fundația Lumina Instituţii de Învăţământ implementeaza proiectului POSDRU –“FPC-Formare pentru competitivitate” alaturi de partenerii implicaţi în proiect: Fundatia Tuna si Asociatia CPPV Targoviste.

Obiectivul general al proiectului este cresterea nivelului de calificare si a competitivitatii profesionale a persoanelor angajate pe piata muncii din regiunile Nord-Vest, Nord-Est, Sud-Muntenia, Sud-Est printr-o abordare a invatarii pe tot parcursul vietii si prin dezvoltarea si furnizarea unor programe inovative, complexe si flexibile de formare profesionala (re/calificare) in domenii economice aflate in dezvoltare, dar care inregistreaza un deficit de persoane calificate. Pe termen lung, proiectul va genera efecte pozitive asupra pietei muncii din regiunile si judetele vizate prin faptul ca va contribui atat la dezvoltarea capitalului uman, cat si la cresterea competitivitatii economice a entitatilor in care acestia sunt angajati. Se vor selecta membrii grupului țintă - min 600 angajati din agentii de turism, hoteluri, moteluri, pesiuni, cabane centre de congres, restaurante, persoane care administreaza site-uri de turism si atractii si/sau care presteaza servicii pentru turisti, cofetarii, firme de catering, clinici private, spitale şi entităţi care desfăşoară activităţi comerciale şi în domeniul IT/prelucrării de date etc. din regiunile NE, NV, SE, SM (cu preponderență din mediul urban), min 50 % din grupul tinta eligibil va fi format din persoane care au domiciliul/reședința în zonele/județele/orașele fost  industrializate, inclusiv zonele limitrofe acestora (in limita a maxim 50 de km de la localitatea fostă industrializată). Dezvoltarea competentelor profesionale ale persoanelor angajate prin participarea la unul dintre cursurile de calificare in meseriile/ocupatiile: baby sitter, lucrător comercial, cameristă,hotel, cofetar infirmier,operator introducere date, administrator pensiune turistica.

Evenimentul se va desfasura cu participarea echipei de proiect din cele 6 regiuni (NV/NE/SE/SM) a partenerilor,expertilor,a reprezentantilor administratiei publice si a reprezentantiilor mass-media.

In cadrul conferintei de lansare veti afla detalii despre proiectul–“FPC-Formare pentru competitivitate”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.