Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se lasă cu demisii în ALDE: Tăriceanu face politica penalilor! Am fost înșelați

Inquam Photos / Octav Ganea
calin popescu tariceanu Inquam Photos

UPDATE - Elena Alecu neagă scrisoarea și susține că numele ei a fost băgat într-o întoxicare remisă presei (punctul ei de vedere la sfarsitul acestui articol)

În interiorul ALDE atmosfera este una mai mult decât tensionată și rând pe rând membri ai partidului preferă să demisioneze. Doi lideri ai tineretului ALDE,Elena Alecu – vicepreședinte TLDE și  Andrei Timiș – membru BPN TLDE au preferat să demisioneze din partid și îl acuză pe Tăriceanu că face politica penalilor.

Citește și: SONDAJ - Prăpastie mare între PSD și PNL. Surpriză MAJORĂ din partea USR

Citește și: SONDAJ - Surprize mari în topul încrederii: revenire în forță pentru Iohannis

Citește și: SURSE - De ce s-a ANULAT ședința BPN a PNL, în care trebuiau validate listele la parlamentare

Citește și: ULTIMA ORĂ - Miting cu 50.000 de oameni în București. Când va fi și cine e organizatorul

Citește și: Tăriceanu, lovitură DEVASTATOARE pentru DNA: apel către toți parlamentarii

”Am ales să facem politică liberală pentru că avem convingerea fermă că liberalismul e doctrina potrivită  generaţiei noastre, care îmbină în mod perfect libera iniţiativă, respectarea drepturilor şi promovarea valorile autentice. Am ales să facem politică liberală în ALDE, crezând că un fost premier liberal, singurul premier liberal postdecembrist, un om politic declarat liberal încă de la începutul anilor `90 va face o politică pe care ne-o dorim cu toţii.

Ne-am înșelat. Am fost înșelaţi.

Din fruntea Partidului Alianţei Liberalilor şi Democraţilor, domnul Călin Popescu Tăriceanu nu face politică liberală. Face politica de cadre a penalilor invitaţi să preia partidul și să ocupe funcțiile-cheie. Listele partidului, aşa cum încep ele să se contureze, demonstrează că toată munca noastră din ultimul an, toate procentele – puţine sau multe, după caz – pe care am reuşit să le strângem la alegerile locale, toate eforturile noastre puse exclusiv în slujba ALDE se află acum la dispoziția urmăriților penal, a trimișilor în judecată și a condamnaților cu care Călin Popescu Tăriceanu a populat acest partid.

Suntem tineri care vor să facă politică. Politică liberală, nu politică anti-justiție. ALDE, un proiect politic început frumos, a devenit în ultimele luni colacul de salvare pe care Călin Popescu Tăriceanu îl aruncă celor certați cu legea, cu aprobarea tacită a lui Daniel Constantin.

Noii ”colegi de partid” exluși de peste tot și recuperați de Tăriceanu nu fac decât să confirme eticheta de partid al penalilor. Iar noi, convinși că rolul generației noastre e să facem politică respectând legea, nu putem accepta asocierea cu personaje toxice pentru România. Iar pentru că partidul nu se poate schimba, iar fiecărei critică președintele Tăriceanu îi răspunde cu o excludere, am decis să părăsim ALDE.

Vom face politică liberală, nu politică penală”, susțin cei doi lideri ai tineretului ALDE.

___

Disperarea PNL de a ataca pe orice cale Alianța Liberalilor și Democraților s-a transformat într-o acțiune mai mult decât ridicolă.

Campania electorală PNL-istă a devenit, din cauza lipsei unor valori autentice ale acestui partid, un atac grosolan la adresa adversarilor politici.

Astăzi, numele a două persoane din conducerea TLDE – Elena Alecu și Andrei Timiș – au fost folosite pentru a se transmite un comunicat de presă, în care au fost prezentate informații false și a fost lansat un atac virulent la adresa conducerii partidului.

Pe această cale, Elena Alecu, care în prezent este președintele organizației TLDE Sector 3 și vicepreședinte la nivel național al Tineretului Liberalilor și Democraților, dezminte informațiile false trimise presei și acuză faptul că numele ei a fost folosit cu rea intenție. „ALDE este singurul partid care reprezintă adevăratele valori liberale în care cred cu tărie. Îmi pare rău că numele meu a fost folosit în această dezinformare de presă și sunt pur și simplu revoltată de tot ceea ce s-a scris. Este un atac murdar atât la adresa partidului pe care eu îl susțin, cât și la adresa conducerii ALDE. Am rămas surprinsă că acest comunicat fantomă a fost dat și în numele meu și îmi pare rău că nu am putut să-mi exprim punctul de vedere înainte de a fi publicat falsul comicat”, declară Elena Alecu.

TLDE consideră că acest comunicat de presă este o diversiune a PNL din următoarele motive: Andrei Timiș a fost membru al BPN TLDE, însă de aproximativ un an nu a mai activat în partid, motiv pentru care a fost exclus din ALDE de câteva luni. comunicatul de presă care a ajuns la reprezentanții mass-media a fost trimis de pe o adresă de gmail, special creată pentru a induce în eroare opinia publică și pentru a crea falsa impresie de autenticitate; adresa de email comunicaretlde@gmail.com nu a aparținut niciodată organizației TLDE; comunicatul de presă nu are antetul TLDE.

Prin această intoxicare de presă, Andrei Timiș, fostul membru al organizației de tineret a ALDE s-a transformat în coada de topor a PNL-ului. În ultima perioadă, câțiva foști membri ALDE, nemulțumiți că nu se mai află în funcții de conducere și nici nu se regăsesc pe listele candidaților pentru alegerile parlamentare, au ales calea delațiunii publice sperând poate să obțină funcții în alte partide.

Ioana Ciupe, copreședinte TLDE

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.