Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se mărește alianța boicotului! După SUA și Australia, și Germania boicotează JO de la Beijing: preşedintele nu participă la eveniment

www.dw.com
Frank-Walter Steinmeier

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier nu va merge la Beijing pentru Jocurile Olimpice de Iarnă din februarie 2022, informează miercuri dpa. SUA şi Australia au anunţat că vor boicota diplomatic JO de Iarnă de la Beijing, în semn de protest faţă de încălcările drepturilor omului de către China, arată Agerpres.

Germania a evitat totuşi să numească boicot diplomatic neparticiparea şefului statului la competiţia sportivă din capitala chineză, aşa cum au cerut unii politicieni germani.

''Nu există nicio intenţie din partea preşedintelui Germaniei de a călători la Beijing'', a declarat o purtătoare de cuvânt a preşedinţiei germane pentru postul de televiziune ARD. Aceasta a precizat că nu a existat o asemenea intenţie nici înainte ca SUA să-şi anunţe decizia de boicota diplomatic JO de Iarnă de la Beijing.

În Germania, preşedintele are un rol predominant ceremonial şi este ales de un forum special din care fac parte membrii Guvernului şi ai Parlamentului, dar şi personalităţi publice marcante. Guvernul de la Washington a anunţat luni că va boicota JO de Iarnă de la Beijing din cauza ''atrocităţilor'' comise de China împotriva drepturilor omului, potrivit Casei Albe. Boicotul diplomatic a fost încurajat în ultimele luni de către unii membri ai Congresului SUA şi organizaţii pentru apărarea drepturilor omului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.