Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se mișcă lucrurile pe Autostrada Sibiu-Pitești: Noduri de circulație la Perișani și Cîineni/ CNAIR preia podul de la Cornetu și se face și acolo nod rutier

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Pasajul Domnesti trafic sosea drum autostrada

Lucrurile par să avanseze și practic în ceea ce privește Autostrada Sibiu-Pitești. Președintele Consiliului Județean, Vâlcea, Constantin Rădulescu, a anunțat o întâlnire de lucru cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu cu privire la felul în care va fi făcută autostrada.

”Întâlnire cu ministrul Sorin Grindeanu - Tema de lucru: Autostrada Sibiu-Pitești

- Realizarea unor noduri de circulație în Perișani și Câineni

- Preluarea, de către CNAIR, a Podului de peste râul Olt din zona Cornetu (unde este prevăzut nod rutier) și a unui sector de drum județean (porțiunea care merge paralel cu râul Olt), în vederea modernizării și lărgirii.

Acestea au fost principalele teme de lucru la întâlnirea pe care am avut-o astăzi la Ministerul Transporturilor, întâlnire pe care am solicitat-o domnului ministru Sorin Grindeanu și la care a participat și directorul general CNAIR, Cristian Pistol.

Autostrada Sibiu-Pitești nu trece pe deasupra județului și tocmai de aceea, periodic, am întâlnire cu firmele care au câștigat licitația de proiectare și execuție a Secțiunii 2 Boița-Cornetu a autostrăzii, dar și cu autoritățile statului implicate în acest proiect.

Am adus la cunoștința domnului ministru Sorin Grindeanu și a domnului director CNAIR, Cristian Pistol, solicitările cu privire la realizarea unor noduri de circulație în zona Perișani și Câineni.

Totodată, zona de descărcare de la Cornetu presupune tranzitarea podului de peste râul Olt de către tot traficul de pe autostradă. Am prevăzut că vor exista probleme și, tocmai de aceea, am solicitat modernizarea și lărgirea podului, la fel și a drumului de legătură.

Toate temele noastre vor fi comunicate proiectanților și instituțiilor statului care gestionează acest proiect.

În ceea ce ne privește, atât eu, cât și colegii mei din aparatul de specialitate al Consiliului Județean, vom da tot sprijinul pentru acest proiect de interes național și de o importanță vitală pentru județul nostru.”, a relatat șeful CJ Vâlcea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.