Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se modernizează palatul Ministerului de Interne: investiție URIAȘĂ pentru oamenii lui Carmen Dan

www.mai.gov.ro
Ministerul de Interne, MAI

Sediul Ministerului de Interne va fi reabilitat termic după ce în ședința de Guvern de vineri a fost adoptată hotărârea privind reablitarea și modernizarea clădirii. Potrivit MAI, demersul este necesar pentru a reduce consumul de energie și pentru confort, investiția fiind de peste 320 milioane lei.

Citește și: Corina Crețu pregătește anunțul care CUTREMURĂ scena politică: m-am întâlnit cu Victor Ponta

„Guvernul a adoptat Hotărârea privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru reabilitarea și modernizarea sediului Ministerului Afacerilor Interne din Piața Revoluției nr. 1A București. (...) În urma auditului energetic efectuat asupra imobilului, construit în anul 1940, a reieșit necesitatea renovării prin termoizolare și etanșare, ceea ce va conduce la reducerea consumului de energie și asigurarea unui confort sporit pentru personalul MAI”, informează Ministerul de Interne, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, hotărârea aprobată va permite reabilitarea termică a imobilului prin termosistem pe interior a fațadelor cu valoare istorică și pe exterior a fațadelor din curțile interioare.

„De asemenea, vor fi adăugate echipamente pentru surse de energie regenerabilă și vor fi modernizate sistemele de instalații pentru a eficientiza consumul de energie. În plus, vor fi realizate lucrări de consolidare ale structurii de rezistență a imobilului, de modernizare a spațiilor, recondiționare a unor finisaje interioare ale pereților și pardoselilor, înlocuire de finisaje ale pardoselilor, pereților și tavanelor, înlocuire tâmplării interioare (uși și ferestre). Valoarea totală a investiției este estimată la suma de 322.147 mii lei, fondurile urmând să fie alocate prin Programul Operațional POR/2017 – Axa prioritară 3, precum și de la bugetul de stat, prin bugetul MAI, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație”, se mai arată în comunicatul de presă menționat.

Durata de realizare a reabilitării este de 48 de luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.