Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se poate și așa - Țara care te plătește să o vizitezi. Cât se primește pentru o vizită în țara de vis

travelpulse.com
Taiwan turism

Odată ce am reînceput să călătorim, traficul aerian a revenit în forță. Dar prețurile care au crescut constant pun, în continuare, piedici călătoriilor, în special pe distanțe lungi. În acest context, este o destinație turistică de vis pentru care țara respectivă ar încuraja, financiar, turiștii.

Cea mai recentă este Taiwan, care plănuiește să ofere turiștilor 165 de dolari de persoană pentru a-și petrece vacanța acolo. De asemenea, vor fi oferite recompense în bani grupurilor de turiști, pentru a-i încuraja să viziteze insula.

Premierul taiwanez Chen Chien-jen a anunțat joi că guvernul își propune să atragă șase milioane de turiști în 2023, să dubleze această cifră în 2024 și să țintească 10 milioane de vizitatori până în 2025.

Ca o măsură de a atrage turiștii, se vor oferi ajutoare de 5.000 de dolari taiwanezi (165 de dolari) pentru 500.000 de turiști individuali. Alocații de până la NT$20.000 (658 de dolari) vor fi oferite, de asemenea, pentru 90.000 de grupuri de turiști.

Banii vor putea fi folosiți în vacanță

Ministrul Transporturilor, Wang Kuo-tsai, a declarat miercuri că alocația în bani va fi livrată în format digital. Turiștii o vor putea folosi pentru a-și acoperi cheltuielile în Taiwan, inclusiv pentru cazare.

El a adăugat că măsurile au ca scop atragerea mai multor vizitatori de pe piețele cheie, inclusiv Japonia, Coreea de Sud, Asia de Sud-Est, Hong Kong și Macao, precum și din Europa și America, potrivit CNN.

Taiwanul a înregistrat puțin sub 900.000 de vizitatori în 2022, potrivit statisticilor Biroului de Turism din Taiwan. Vizitatorii din Vietnam, Indonezia, Japonia și SUA au fost printre cele mai mari grupuri.

Aceste cifre sunt o fracțiune din cele din 2019, când Taiwanul a atras un număr record de 11,8 milioane de turiști internaționali - cu peste 7% mai mult decât în anul precedent.

Insula și-a ridicat restricțiile de intrare în țară în octombrie 2022, fiind una din țările cu cea mai îndelungată perioadă cu granițele închise, din lume.

Guvernul încă nu a anunțat când va începe programul sau cum se pot solicita banii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.