Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se pragătește ULTIMUL TUN înainte de alegeri (presa)

www.cmawebline.org
corruption coruptie

Decimati de catre procurorii anticoruptie, alesii locali nu se lasa si risca totul in incercarea disperata de a mai produce ceva bani pentru zilele negre care urmeaza. Iar daca politicienii care au mai prins cate un loc eligibil pe listele din 5 iunie mai actioneaza cat de cat „cu perdea”, constienti fiind ca mai au ceva timp la dispozitie sa-si umfle si mai mult conturile, situatia este cu totul alta in ceea ce-i priveste pe primarii si consilierii care au ramas pe dinafara dupa „resetarea” clasei politice.

Drept urmare, cam peste tot in tara, cei care se plang ca au fost „ejectati” din demnitatile si functiile detinute si implicit din retelele care produc bani frumosi pe spatele bugetelor generoase de care beneficiaza administratia locala, au trecut pur si simplu la „talharoaice” pe fata.

Asa ca, fara sa le pese ca multi dintre ei sunt deja anchetati de catre procurorii DNA in alte dosare stufoase de coruptie se agita acum, cu doar cateva zile inainte de alegerile locale sa dea ultimele tunuri, sa incaseze cat mai multi bani si sa se duca apoi acasa sau la „beciul domnesc”, ca deja le e totuna…, relateaza National.

Aceeasi mizerie

Astfel se face ca in timp ce candidatii oficiali la alegerile pentru primari se fac pe la televizor ca se afla in campanie electorala, aparatele de partid negociaza intens pe la spatele, dar cu buna stiinta a acestora ca sa imparta inca de pe acum atat viitorul „ciolan”, dar si ce a mai ramas din ceea ce se poate „hacui” acum. Si cu toate ca la un moment dat se faceau ca au auzit „vocea strazii”, care striga indignata in Piata Universitatii si peste tot in tara ca „ PSD si PNL/ Aceeasi mizerie”, politicienii nu mai au acum decat o preocupare : cum sa dea lovitura pe final de mandat.

86 de milioane

Iar un caz de-a dreptul halucinant, de care procurorii care il monitorizeaza nici macar nu stiu daca sa planga sau sa rada se petrece, din nou, la Primaria Sectorului 1, de departe cea mai bogata din Capitala. Unde „grosul” actualilor consilieri a facut in ultima perioada naveta intre Banu Manta si Ploiesti, acolo unde trebuie sa dea periodic cu subsemnatul intr-un mega-dosar de coruptie. Deci este vorba de acei consilieri pe care DNA i-a luat pur si simplu cu autobuzul, acuzandu-i ca isi facusera un obicei din a vota proiecte pe bani! Normal astfel ca, in asemenea conditii, mai ales ca ancheta instrumentata de catre DNA Ploiesti avanseaza in ritm alert, te-ai fi asteptat ca respectivii consilieri  sa aiba cu totul alte griji acum. Mai ales ca mare parte dintre ei nici nu se regasesc pe listele pentru alegerile din 5 iunie, chiar daca au reusit sa-si bage la inaintare alte „sageti”. Cu toate acestea, pentru chiar sfarsitul acestei saptamani, au batut palma pentru un ultim tun dat la buget prin urcarea pe SEAP a unei licitatii de nu mai putin de 84 milioane de lei, privind atribuirea unui contract pentru reabilitarea a 90 de blocuri.

E foamea mare!

Desigur ca pe „praful” asta si mai ales daca peste doar o saptamana urmeaza sa-ti pierzi si postul de consilier, 20 de milioane de euro este o suma frumusica. Ca doar se stie, in domeniul constructiilor si mai ales al reabilitarilor de blocuri, „paraindaratul” este mai generos ca la alte contracte, fiind mai mult loc de tras pe dreapta aici. Totusi, sa fie foamea chiar atat de mare incat fostii sau viitorii „clienti” ai DNA sa nu-si mai ia chiar nici cele mai minime masuri de siguranta si sa nu incerce barem sa faca niste „combinatii” mai cu cap? Pentru ca altfel nu se explica cum de, dupa ce din „negurile” primariei a aparut un caiet de sarcini facut „asa cum trebuie”, nu au fost barem intrebati cei de la Serviciul Reabilitare sau de la Serviciul Achizitii din cadrul Primariei Sectorului 1. Plus ca a fost sarit din schema si consilierul Primariei pe probleme de achizitie. Greu de crezut acest lucru, ca si faptul ca vor mai continua totusi sa forteze acest proiect chiar si sub nasul DNA…

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.