Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se prefigurează o bătălie aviatică mare în Ucraina: soldații lui Zelenski recunosc că sunt depășiți și cer 200 de avioane de ultimă generație

avioane gripen

Militarii ucraineni consideră că au nevoie de aproximativ 200 de avioane cu mai multe ținte de producție occidentală, varianta cea mai probabilă pentru reînarmare fiind avionul de vânătoare american F-16, a comunicat astăzi publicația "Ukrainskaia Pravda", citîndu-l pe purtătorul de cuvânt al Comandamentului Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei, Iuri Ignat, informează RADOR.

Vezi și: Cresc în intensitate luptele aeriene în Ucraina: forțele rusești se laudă că au doborât un avion și nouă drone

Acesta a declarat că Forțele Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei sunt de câteva ori în urma Forțelor Militare Aeriene ale Rusiei în ceea ce privește numărul de avioane de luptă. "În plus, suntem în urmă în ceea ce privește tehnologiile. De aceea nevoia este serioasă. Este necesar să se creeze până la cinci brigăzi de aviație tactică cu un singur tip de avion cu mai multe ținte de model occidental. Acum se hotărăște de ce tip va fi acesta", citează publicația afirmațiile lui Iuri Ignat. Conform calculelor publicației "Ukrainskaia Pravda", cinci brigăzi ale aviației tactice numără până la 200 de avioane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.