Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se prefigurează o criză politică în Grecia - Yanis Varoufakis nu-l va sprijini pe Alexis Tsipras

yanis varoufakis

Prim-ministrul grec Alexis Tsipras nu poate conta pe sprijinul fostului său ministru Yanis Varoufakis, care a exclus luni orice alianţă cu partidul la putere Syriza pentru alegerile legislative din 7 iulie, relatează France Presse potrivit Agerpres.

Fostul ministru grec de finanţe Yanis Varoufakis, a cărui formaţiune MeRA25 nu a reuşit să obţină locuri în Parlamentul European la 26 mai, a confirmat pentru cotidianul Kathimerini că nu-l va sprijinul pe Alexis Tsipras, al cărui partid a suferit un eşec răsunător la europene.

"De ce să le dăm voturi deputaţilor Syriza care au votat memorandumurile" în timpul crizei datoriilor, a declarat Varoufakis, care îl acuză pe Tsipras că a renunţat la promisiunile sale electorale.

"Alexis este ca un actor care merge pe scenă şi joacă un rol, acela de mincinos", a mai declarat el ziarului conservator.

La putere din 2015, formaţiunea Syriza a obţinut 23,7% din voturi la alegerile europene, întrecută cu aproape zece puncte de Noua Democraţie (ND, 33,1%) şi se îndreaptă spre o înfrângere probabilă la alegerile anticipate.

Intenţiile de vot arată partidul conservator ND plasat lejer în frunte cu 31,2% înaintea Syriza, cu 23,5%, potrivit unui sondaj Alpha-Metron Analysis.

MeRA25, un partid fondat în martie 2018 de Varoufakis, a primit 2,99% din voturi în alegerile europene, neputând să intre în Parlamentul European, dar nu se ştie ce rezultat va obţine în scrutinul naţional.

Dornic de a juca un rol în viaţa politică viitoare a ţării, Varoufakis a respins ideea unui vot util în favoarea Syriza. El s-a declarat gata "să discute" cu ND după alegeri. "Diviziunea este cel mai rău inamic al nostru", a spus el.

Varoufakis, în vârstă de 58 de ani, a fost numit ministru de finanţe după victoria Syriza la alegerile din ianuarie 2015. În prima linie a negocierilor dure între Grecia şi creditorii săi (FMI, UE), Varoufakis a cristalizat tensiunile şi în cele din urmă a demisionat la 6 iulie în acelaşi an

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.