Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se prefigurează o intervenție militară americană în Venezuela, după ce convoiul cu ajutoare pentru populație a fost din nou respins de trupele lui Maduro

CNN.com
venezuela armată

Trupele loiale președintelui Nicolas Maduro au blocat sâmbătă în mod violent convoaiele cu ajutor umanitar de la graniţa dintre Columbia şi Venezuela, determinându-l pe liderul opoziției, Juan Guaido, să propună ca Washingtonul să ia în considerare "toate opțiunile", relatează Reuters, potrivit mediafax.ro.

Citește și: EXCLUSIV Lovitură de teatru în privința pensiilor românilor! Reacție explozivă a Ministerului Muncii

Camioanele încărcate cu alimente și medicamente din SUA s-au întors în depozitele din Columbia, după ce susținătorii opoziției nu au reușit să spargă liniile de la graniţă formate din trupele loiale lui Maduro, care i-au dispersat cu gaze lacrimogene și gloanţe din cauciuc, rănind zeci de persoane. Martorii au spus că bărbații deghizaţi în haine civile au tras protestatarii cu gloanțe oarbe, ucigând doi dintre aceştia.

"Evenimentele de astăzi mă forțează să iau o decizie: să propun în mod oficial comunității internaționale că trebuie să avem toate opțiunile deschise pentru a asigura libertatea țării noastre", a declarat Guaido pe Twitter.

Statele Unite au fost principalul susținător străin al lui Guaido, care a invocat constituția Venezuelei pentru a-și asuma președinția interimară luna trecută și este acum recunoscută de majoritatea națiunilor occidentale drept lider legitim al națiunii.

Președintele Donald Trump a afirmat în trecut că intervenția militară în Venezuela este "o opțiune", deși Guaido nu a făcut referire la aceasta sâmbătă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.