Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se pregătește Operațiunea 'Votul lipsă' (surse)

Daily Sabah
Ucraina vot

Nu mai e nici un secret pentru nimeni că miza alegerilor de mâine este una foarte mare pentru niște alegeri europene. De obicei, interesul pentru acest tip de alegeri era unul foarte scăzut, dar acum miza a crescut foarte mult, iar de rezultatul alegerilor ar putea depinde tot eșafodajul politic și nu numai din România pentru viitor. Mai toate partidele au scos artileria grea și nu s-au dat în spate de la niciuna dintre tehnicile de descurajare a adversarului.

Pe fondul acestei îndârjiri și a intrării în combinație și a Referendumului național consultativ inițiat de președintele Klaus Iohannis, lucrurile tind să meargă spre extrem. Acuzațiile de fraudare a votului au venit din ambele părți și nu ar mira pe nimeni ca după închiderea urnelor să se strige FRAUDĂ.

STIRIPESURSE.RO a intrat în posesia unor informații credibile privind organizarea în ziua votului a unei adevărate Operațiuni, operațiune denumită generic "Operațiunea Votul lipsă".

Cum ar decurge această operațiune. Potrivit datelor la care reporterii STIRIPESURSE.RO au avut acces, aceste evenimente ar urma să se producă la închiderea urnelor și la nivelul întregii țări. La momentul în care se închid secțiile de votare, ora 21.00, membrii secțiilor pot vota. Unul sau mai mulți membri vor lua cele trei buletine de vot și vor merge în cabină să își exercite votul. La ieșire, acel sau acei membri vor introduce în urnele de vot doar două din cele trei buletine de vot - al III-lea buletin fiind în mod deliberat ascuns. La deschiderea urnelor și la procedura de numărare a voturilor se va constata că un buletin sau mai multe vor fi lipsă și nu se vor închide cheile pentru întocmirea corectă a Proceselor verbale la nivel de secții.

UPDATE: Ministrul Carmen Dan intervine: Solicitare către Biroul Electoral Central

Cum același lucru se va întâmpla la nivelul întregii țări, se va crea o situație explozivă, în care unul sau mai mulți competitori electorali vor clama FRAUDĂ și vor cere repetarea alegerilor.

Potrivit informațiilor noastre, detalii ale acestei operațiuni au ajuns și la urechile membrilor Biroului Electoral Central, care au și convocat o reuniune de urgență azi la ora 17.00, pentru a da instrucțiunile necesare despre situația în care un alegător pleacă din secție cu un buletin de vot.

Potrivit unei decizii a Curții Constituționale, un astfel de comportament este infracțiune, dar decizia CCR nu a fost pusă în acord cu legislația în vigoare și, prin urmare, o decizie a BEC ar fi imperios necesară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.