Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se pregătesc mutări importante pe internet: giganții Gooogle, Twitter și Facebook, vizați de Comisia Europeană

internet

Comisia Europeană ar putea adopta reglementări pentru marile platforme de internet, precum Google, Twitter şi Facebook, în urma unor noi campanii de dezinformare şi tentative de manipulare constatate la recentele alegeri pentru Parlamentul European, transmite AFP.

Citește și: SURPRIZĂ TOTALĂ Meteorologii au emis prognoza meteo pentru întreaga vară .

Această situaţie arată că sunt necesare măsuri suplimentare atât 'din partea statelor membre, cât mai ales a platformelor Facebook, Google şi Twitter', a declarat comisarul european pentru securitate, Julian King, pentru ediţia duminicală a cotidianului Die Welt.

Până acum, Comisia Europeană a optat pentru un demers voluntar din partea platformelor de internet pentru evitarea campaniilor de dezinformare.

Comisia vrea acum să examineze dacă trebuie să se treacă la măsuri de reglementare. Subiectul manipulării pe internet va fi pe agenda viitorului summit UE peste două săptămâni.

Anul trecut, executivul european a convenit 'un cod de conduită' cu platformele de internet în ce priveşte publicitatea electorală online.

Potrivit comisarului King, măsurile introduse în martie de Facebook şi Google nu au fost suficiente însă în campania pentru alegerile europarlamentare de la sfârşitul luni mai.

Pe baza unui raport recent al Institutului pentru Dialogul Strategic (ISD), King s-a declarat preocupat de faptul că noi actori online au profitat de lipsa cadrului legal pe internet pentru a încerca să influenţeze scrutinul.

În Spania, de pildă, a fost descoperită o reţea coordonată de conturi de Twitter care, 'cu ajutorul unei combinaţii de ''boţi'' (programe informatice care trimit automat mesaje, n.red.) şi de conturi false, a reuşit ca mesajele anti-islam' să fie printre cele cu cele mai multe 'share'-uri, 'pentru a creşte sprijinul în favoarea partidului de extremă dreapta Vox', a precizat comisarul european pentru securitate.

Situaţii similare au fost constatate şi în alte ţări, comisarul King citând mai ales cazurile Austriei, României, Letoniei, Italiei, Franţei şi Marii Britanii.

Peste tot, cu ajutorul acestor instrumente, obiectivul 'este de a răspândi ideea unei mari conspiraţii care încearcă să-i reducă la tăcere pe protestatari', a explicat el.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.