Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se pregătesc noi proteste la Barcelona: Sute de primari catalani cer Madridului să permită autodeterminarea Cataloniei

proteste Barcelona Catalonia

Cei mai mulți dintre cei aproximativ 1.000 de primari din Catalonia au solicitat sâmbătă autorităților de la Madrid să îi permită regiunii să își decidă viitorul, în condițiile în care separatiștii catalani se pregătesc din nou să protesteze la Barcelona, potrivit Reuters, anunță MEDIAFAX.

Barcelona a fost afectată de proteste zilnice în ultimele două săptămâni după ce nouă politicieni și activiști separatiști au fost condamnați la pedepse între nouă și 13 ani de închisoare pentru organizarea referendumului privind independența din 2017, declarat ilegal de către o instanță spaniolă.

Citește și: SONDAJ CURS - Klaus Iohannis defilează, Dăncilă se menține. Dan Barna gâfâie după ancheta Rise Project

Sâmbătă, 814 din cei 947 de primari din Catalonia au mers la sediul Guvernului regional de la Barcelona, unde i-au prezentat șefului Guvernului catalan, Quim Torra, un document prin care solicită eliberarea prizonierilor politici și dreptul la autodeterminare.

„Prezența dumneavoastră este un semn de unitate, o unitate necesară pentru a rezista împotriva represiunii”, le-a spus Torra primarilor. „Trebuie să fim capabili să înființăm o republică a oamenilor liberi”, a adăugat el.

Sâmbătă sunt așteptate noi proteste la Barcelona, organizate de grupurile separatiste Assemblea Nacional Catalana și Omnium Cultural, ale căror lideri se numără printre cei nouă separatiști condamnați la închisoare. Ambele grupuri susțin că intenționează să organizeze proteste pașnice, însă autoritățile sunt pregătite să intervină, în contextul în care săptămâna trecută au avut loc confruntări între protestatari și forțele de ordine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.