Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se pregătește acordarea uneia dintre cele mai mari distincții ortodoxe pentru Nicolae Ciucă

Inquam Photos / Octav Ganea
ciuca sprijin pentru romania

Premierul Nicolae Ciucă este recunoscut ca fiind unul dintre politicienii cei mai apropiați de Biserica Ortodoxă Română. Relația dintre actualul președinte al PNL și ierarhi datează încă de când Ciucă era cadru activ în Armata Română.

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților i-a conferit, la sfârșitul lunii august, Medalia Jubileu, alături de o diplomă și o icoană, pentru ajutorul acordat în restaurarea ansamblului de la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou”. Într-un răspuns dat unei credincioase catolice, care a criticat acordarea acestei distincții premierului, ÎPS Calinic, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a anunțat că Nicolae Ciucă urmează să primească cea mai înaltă distincție a eparhiei, Ordinul „Crucea Bucovinei”.

”Domnului premier i s-a conferit, cum era și firesc, Medalia Jubileu. Deși, pentru faptul că a aprobat proiectul de restaurare a ansamblului de la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou”, un proiect atât de important și necesar pentru eparhia noastră, ar fi meritat chiar Ordinul „Crucea Bucovinei”.

Însă acesta îi va fi conferit când lucrările se vor finaliza. Cât despre acuzele ce îi sunt aduse, întrucât nu fac parte din comisia de acreditare națională, constatarea aceasta rămâne pe seama acelei comisii.”, a fost răspunsul Înaltpreasfințitului Calinic la o interpelare a unei persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.